Σε ύφεση η φωτιά στη Βάρη - Εκκενώθηκαν τα παιδικά χωριά SOS και ένα γηροκομείο

Σε ύφεση η φωτιά στη Βάρη - Εκκενώθηκαν τα παιδικά χωριά SOS και ένα γηροκομείο

Σε ύφεση βρίσκεται πλέον η πυρκαγιά σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση στην Βάρη. Νωρίτερα για προληπτικούς λόγους απομακρύνθηκαν παιδιά από τα χωριά SOS και εκκενώθηκε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων. Στο σημείο έχουν σπεύσει και επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα και 1 ελικόπτερο.

Η απομάκρυνση των παιδιών έγινε μετά από εισήγηση της Πυροσβεστικής, καθώς η φωτιά ήταν σε κοντινή απόσταση και έκαιγε ξερά χόρτα και χαμηλή βλάστηση με τους ανέμους να κατευθύνουν τη φωτιά προς το λόφο της περιοχής, όπου είναι εγκατεστημένες κεραίες. 

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, αποκαταστάθηκε, πριν από λίγο, η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Ευλεπίδων και στα δύο ρεύματα, από το ύψος της λεωφόρου Αναργυρούντος, που είχε διακοπεί λόγω της πυρκαγιάς, ενώ η πυροσβεστική γνωστοποίησε ότι σε λίγη ώρα πρόκειται να επιστρέψουν οι ηλικιωμένοι στο γηροκομείο. 

Στο σημείο έσπευσαν και επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα και 1 ελικόπτερο.



Σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου Βούλας-Βάρης-Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλος στο «ΘΕΜΑ 104,6» το γηροκομείο που εκκενώθηκε είχε 120 φιλοξενούμενους.

Όπως εξήγησε «έχουμε μια αρκετά μεγάλη φωτιά που είναι στην πλάτη του λόφου των παιδικών χωριών SOS. Κινείται προς τη νότια περιοχή που δεν έχουμε αστικό ιστό αλλά πυκνή βλάστηση. Για να φτάσει στον επόμενο οικισμό υπάρχει 1 χλμ», ενώ όπως ανέφερε -  βάσει των όσων του είπαν πυροσβέστες - «η φωτιά πιθανότατα ξεκίνησε από τσιγάρο».

Αντίστοιχα και ο διευθυντής των παιδικών χωριών SOS Γιώργος Πρωτόπαππας. δήλωσε ότι περίπου 100 άτομα βρίσκονταν στον χώρο όταν εκκενώθηκε, 55 εκ των οποίων είναι παιδιά και οι υπόλοιποι εκπαιδευόμενες μητέρες. «Τους κατεβάσαμε στον κεντρικό δρόμο και μέσα σε λεωφορεία. Είναι ψύχραιμοι γιατί πρόσφατα είχαμε κάνει σχετική άσκηση».