Φωτιά σε ξενοδοχείο στη Λεωφόρο Συγγρού - Ενδείξεις εμπρησμού

Φωτιά σε ξενοδοχείο στη Λεωφόρο Συγγρού - Ενδείξεις εμπρησμού

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε το πρωί της Πέμπτης, σε ξενοδοχείο που βρίσκεται επί της Λεωφόρου Συγγρού.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, απεγκλωβίστηκαν συνολικά πέντε άτομα από το ξενοδοχείο, δύο από το εσωτερικό κλιμακοστάσιο και τρία με κλιμακοφόρο όχημα της ΠΥ.

Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα, άντρες της Πυροσβεστικής εντόπισαν στο εσωτερικό δωματίων του ξενοδοχείου μπιτόνια με εύφλεκτο υγρό (πιθανότατα πετρέλαιο), γεγονός που τους ωθεί στην εξέταση και του ενδεχόμενου του εμπρησμού.

Για τα νέα ευρήματα ενημερώθηκαν άμεσα οι αρμόδιες υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος, με στελέχη του Ανακριτικού Τμήματος να σπεύδουν στο σημείο ώστε να εξακριβώσουν τα ακριβή αίτια της πρόκλησης της πυρκαγιάς.

Η πυροσβεστική απεγκλώβισε συνολικά 20 άτομα μέχρι αυτή την ώρα. Επτά άτομα ήταν εγκλωβισμένα σε μπαλκόνι έκτου ορόφου. Τρεις απεγκλωβίστηκαν από το κλιμακοστάσιο και δύο με τη βοήθεια εξωτερικής σκάλας: ο ένας από τον 6ο όροφο και ο δεύτερος από τον 7ο.

Από τα άτομα που απεγκλωβίστηκαν, τρία διακομίστηκαν στο Αττικόν. Μία 24χρονη νοσηλεύεται διασωληνωμένη λόγω εισπνευστικού εγκαύματος, μία 32χρονη με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα και ένας 25χρονος με κατάγματα.

ΦΩΤΙΑ1

Στον τόπο της πυρκαγιάς έσπευσαν 35 πυροσβέστες με 12 οχήματα, οι οποίοι την έσβησαν σχεδόν αμέσως, ωστόσο παραμένουν όλες οι δυνάμεις μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα στο κτίριο για τυχόν άλλους εγκλωβισμένους.

ΦΩΤΙΑ2