Φωτιά σε Σάμο και Χίο - Πνέουν ισχυροί άνεμοι

Φωτιά σε Σάμο και Χίο - Πνέουν ισχυροί άνεμοι

Σε ετοιμότητα τα πληρώματα πυροσβεστικών αεροπλάνων, για το ενδεχόμενο ρίψεων νερού από αέρος, καθώς φωτιά έχει ξεσπάσει από το μεσημέρι σε αγροτοδασική έκταση, στην περιοχή Παγώνδας Σάμου, ενώ ισχυροί άνεμοι δυσχαιρένουν τον περιορισμό της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στην περιοχή του Ανάβατου στη Χίο.

Σύμφωνα με τις αρχές στο σημείο πυρκαγιάς στη Σάμο έχουν σπεύσει και επιχειρούν 22 πυροσβέστες με 11 οχήματα και συνδράμουν 4 οχήματα ΟΤΑ και εθελοντές, ενώ έχει δοθεί ήδη εντολή να βρίσκονται σε ετοιμότητα τα πληρώματα δύο Canadair αν χρειαστεί να μεταβούν για ρίψεις νερού από αέρος. 

Στη Χίο, σύμφωνα με την astraparis.gr οι αρχικές προσδοκίες περί μερικού ελέγχου της φωτιάς στην περιοχή μεταξύ Αναβάτου και Αυγωνύμων, λίγο μετά τις 12:00, πολύ γρήγορα εξανεμίσθηκαν λόγω των ισχυρών πνεόντων ανέμων, οι οποίοι διαρκώς μεταβάλλονται και επεκτείνουν το μέτωπο της φωτιάς.

Για τη κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας Χίου με τουλάχιστον δέκα οχήματα, καθώς και εθελοντές από τις ομάδες Όμικρον  και ΛΕΦΕΔ, ενώ σε ετοιμότητα βρίσκονται δύο υδροφόρες του δήμου Χίου.

Στην διάρκεια των προσπαθειών κατάσβεσης τραυματίστηκε στο πρόσωπο ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αναβάτου κ. Γεώγιος Φιστές, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χίου.

Νωρίτερα, εκδηλώθηκε άλλη μια πυρκαγιά στη Χίο, σε αγροτική έκταση στα Γρίδια Νενήτων η οποία κατασβέστηκε.

Φωτογραφία αρχείου