Φωτιά σε φορτηγό πλοίο υπό ελληνική σημαία - Νεκρός ο 55χρονος μηχανικός

Φωτιά σε φορτηγό πλοίο υπό ελληνική σημαία - Νεκρός ο 55χρονος μηχανικός

Νεκρός ανασύρθηκε ένας 55χρονος Έλληνας, δεύτερος μηχανικός του πλοίου υπό ελληνική σημαία που ξέσπασε φωτιά  ενώ έπλεε στην Αραβική Θάλασσα, σύμφωνα με την πρώτη ενημέρωση από το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Χωρίς τις αισθήσεις του λόγω αναθυμιάσεων και τραυματίας, εντοπίστηκε και ένας 26χρονος μηχανικός, επίσης Έλληνας.

Το φορτηγό πλοίο «Φανερωμένη», κατευθυνόταν, κενό φορτίου, από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στη Βόρεια Αφρική και έχει πλήρωμα 18 άτομα, εκ των οποίων οι πέντε είναι Έλληνες. 

Η φωτιά έχει κατασβεστεί, ενώ το πλοίο παραμένει ακυβέρνητο. Τα μέλη του πληρώματος βρίσκονται επί του πλοίου. Την ίδια ώρα, οι ελληνικές Αρχές βρίσκονται σε διαρκή επαφή με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ινδίας, οι οποίες, όπως ανέφεραν, έχουν ζητήσει τη συνδρομή από παραπλέοντα σκάφη.

Σύμφωνα με την ενημέρωση των αρχών της Ινδίας, που χειρίζεται το περιστατικό, προς το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, τα αίτια πρόκλησης της πυρκαγιάς παραμένουν άγνωστα, ενώ οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες στο μηχανοστάσιο.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε περίπου στις 4:00 ώρα Ελλάδος.