Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά στην περιοχή των Κοινύρων Θάσου

Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά στην περιοχή των Κοινύρων Θάσου

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε λίγο πριν από τη μία μετά το μεσημέρι η φωτιά που ξέσπασε, νωρίς το πρωί, σε δασική έκταση στα Κοίνυρα, νότια της Θάσου, στην περιοχή Παράδεισος, δίπλα σε μια από τις ομορφότερες παραλίες του νησιού.

Χάρη στην έγκαιρη κινητοποίηση όλων των εναέριων και επίγειων δυνάμεων πυρόσβεσης, η πυρκαγιά δεν επεκτάθηκε, ενδεχόμενο που ανησυχούσε τους εμπλεκόμενους φορείς λόγω των έντονων ανέμων που πνέουν στο νησί τα τελευταία 24ωρα.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν σε επιφυλακή για το κίνδυνο αναζωπύρωσης της πυρκαγιάς.

Ενισχύονται οι δυνάμεις στην #πυρκαγιά της περιοχής Κοίνυρα Θάσου. Συνολικά κινητοποιήθηκαν 56 πυροσβέστες με 25 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρου τμήματος με 17 πυροσβέστες, 1 Ε/Π, 2 Α/Φ και 2 PZL.

Από νωρίς τα πρωί έγιναν συνεχείς ρίψεις νερού από δυο αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο, ενώ στο μέτωπο της φωτιάς επιχείρησαν δώδεκα πυροσβεστικά οχήματα, εικοσιπέντε πυροσβέστες και ένα πεζοπόρο τμήμα.

Ο δήμαρχος του νησιού Κώστας Χατζηεμμανουήλ, μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, υπογράμμισε νωριτερα ότι γίνονται προσπάθειες να περιοριστεί το μέτωπο της φωτιάς, ώστε να μην προχωρήσει σε πιο δύσβατες περιοχές, ενώ τόνισε ότι δεν κινδυνεύει ο οικισμός.

Φωτο αρχείου