7ος χρόνος, ημέρα 2102η
Τρίτη, 3 Αυγούστου 2021

ΗΠΑ - Παρέλαση LGBTQ+ κοινότητας: Φορτηγό έπεσε στο πλήθος - Ένας νεκρός και ένας τραυματίας

Φορτηγό έπεσε στο πλήθος - Ένας νεκρός και ένας τραυματίας

Ένα άτομο πέθανε και τουλάχιστον ένα άλλο τραυματίστηκε όταν φορτηγό έπεσε πάνω σε πλήθος θεατών κατά τη διάρκεια παρέλασης της LGBTQ+ κοινότητας στη νότια Φλόριντα το Σάββατο, δήλωσαν οι τοπικές αρχές. Ο οδηγός συνελήφθη από την Αστυνομία και την υπόθεση διερευνά το FBI, σύμφωνα με το Reuters

Σε σχετικό ρεπορτάζ του WFLA-TV στο οποίο επικαλέστηκε το αστυνομικό τμήμα του Φορτ Λοντερντέιλ, δύο άνδρες χτυπήθηκαν στις 7 μ.μ. (τοπική ώρα), το Σάββατο και οι τραυματίες διακομίσθηκαν στο Ιατρικό Κέντρο Υγείας του Μπρόουορντ, όπου ένας από αυτούς υπέκυψε στα τραύματά του. Η πρόθεση του οδηγού παραμένει άγνωστη.

Σε ανάρτησή της στο Twitter, η επίτροπος Γεωργίας της Πολιτείας, Νίκι Φριντ, έγραψε: «Είμαι στο Wilton Manors City Stonewall Pride Parade και ένα φορτηγό μόλις έπεσε στο πλήθος. Ο οδηγός συνελήφθη από την Αστυνομία. Είμαι τυχερή που είμαι ασφαλής, αλλά τουλάχιστον δύο άτομα χτυπήθηκαν και βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση».

Τη σύλληψη του οδηγού γνωστοποίησε ο δήμαρχος του Φορτ Λοντερντέιλ, Ντιν Τραντάλης, που ήταν παρών στην παρέλαση της LGBTQ+ κοινότητας, σε σχετικές δηλώσεις στο WPLG, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Ήταν τρομοκρατική επίθεση εναντίον της LGBTQ+ κοινότητας. Αυτό είναι ακριβώς. Ήταν σκόπιμο, ήταν προμελετημένο».