Φωκίδα: Ισχυροί άνεμοι δυσκολεύουν την κατάσβεση των πύρινων μετώπων

Φωκίδα: Ισχυροί άνεμοι δυσκολεύουν την κατάσβεση των πύρινων μετώπων

Παραμένουν οι εστίες πυρκαγιών στη Φωκίδα, με τους δυνατούς ανέμους να δυσχεραίνουν περισσότερο το έργο των πυροσβεστών και τις φλόγες να κατακαίνε την περιοχή Τολοφώνας, καθώς και το τμήμα πάνω από τους Αγίους Πάντες, ανάμεσα στις κοινότητες Λιδορίκι και Ερατεινή. Υπενθυμίζεται ότι Χθες  εκκενώθηκαν τρία χωριά της Φωκίδας: Πάνορμος, Τολοφώνα και Μακρινή.

Μάλιστα, το απόγευμα της Παρασκευής στάλθηκε μήνυμα μέσω του 112 σε όσους βρίσκονται στις περιοχές Πάνορμος, Όρμος Λεμονιάς και 'Αγιοι Πάντες Φωκίδας να εκκενώσουν τώρα προς Ιτέα.

Το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Πάνορμος, Όρμος Λεμονιάς και 'Αγιοι Πάντες Φωκίδας, εκκενώστε τώρα προς Ιτέα. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

Μεγάλη η καταστροφή και στο ορεινό χωριό της Δωρίδας μετά το πέρασμα της φωτιάς που κατέκαψε το μισό σχεδόν οικισμό. Ενδεικτικό είναι ότι χθες ο δήμαρχος Δωρίδας, Γιώργος Καπεντζώνης δήλωσε ότι «η κατάσταση είναι απελπιστική. Η φωτιά πάει όπου θέλει, όποτε θέλει, χωρίς κανείς να μπορεί να τη σταματήσει».