Φινλανδία: Παρατείνεται ως τις 18 Απριλίου το «λουκέτο» στα εστιατόρια

Φινλανδία: Παρατείνεται ως τις 18 Απριλίου το «λουκέτο» στα εστιατόρια

Η Φινλανδία πρέπει να παρατείνει το κλείσιμο των εστιατορίων και των μπαρ έως τις 18 Απριλίου για να ανακόψει την εξάπλωση του κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε αργά χθες η κυβέρνηση, προσθέτοντας ότι θα προτείνει σήμερα το μέτρο στο κοινοβούλιο της χώρας.

Τα μπαρ και τα εστιατόρια είναι κλειστά για τους πελάτες αλλά επιτρέπεται να προσφέρουν υπηρεσίες take away στο πλαίσιο του lockdown τριών εβδομάδων που έχει προγραμματιστεί να τελειώσει στις 28 Μαρτίου και έχει στόχο να ανακόψει την αύξηση των μολύνσεων με COVID-19 στη σκανδιναβική χώρα.

Η σχεδιαζόμενη παράταση, αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων μεταξύ των κομμάτων στην κυβέρνηση πλειοψηφίας της Φινλανδίας, αναμένεται να εξασφαλίσει τη στήριξη του κοινοβουλίου.

Τέσσερις περιοχές θα εξαιρεθούν από τον περιορισμό, ωστόσο, καθώς η επιδημιολογική κατάσταση εκεί βελτιώνεται, ανέφερε η κυβέρνηση σε ανακοίνωση.

Ενώ είναι μια από χώρες που έχουν υποστεί μικρό πλήγμα από την Covid-19, η Φινλανδία καταγράφει από τις αρχές Φεβρουαρίου αύξηση στα ημερήσια, επιβεβαιωμένα κρούσματα και τώρα ο αριθμός των νοσηλευόμενων είναι ο υψηλότερος συγκριτικά με οποιαδήποτε άλλη περίοδο της πανδημίας.

Σύμφωνα με το φινλανδικό Ινστιτούτο Υγείας, η χώρα των 5,5 εκατ. κατοίκων έχει καταγράψει 72.073 κρούσματα, 808 θανάτους ενώ αυτή τη στιγμή 306 άνθρωποι συνεχίζουν να νοσηλεύονται στα νοσοκομεία λόγω της COVID-19.

AP Photo/Darko Vojinovic