Φινλανδία: Ανοίγουν την επόμενη εβδομάδα τα εστιατόρια

Φινλανδία: Ανοίγουν την επόμενη εβδομάδα τα εστιατόρια

Η Φινλανδία ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή ότι θα επιτρέψει στα εστιατόρια σε όλη τη χώρα να επαναλειτουργήσουν από την επόμενη εβδομάδα, μετά τη σταθερή μείωση των κρουσμάτων του κορονοϊού τον τελευταίο μήνα.

Ωστόσο θα εξακολουθήσουν να ισχύουν περιορισμοί στο ωράριο λειτουργίας τους, στην πώληση αλκοόλ και στον αριθμό των πελατών, επεσήμανε η κυβέρνηση.

Στην περιοχή γύρω από την πρωτεύουσα Ελσίνκι και σε κάποιες ακόμη στις οποίες εξακολουθεί να εξαπλώνεται η COVID-19 τα εστιατόρια θα επιτρέπεται να γεμίζουν στο 50% της χωρητικότητας τους, να πωλούν αλκοόλ έως τις 17:00 και να κλείνουν στις 19:00.

Επίσης, σήμερα η κυβέρνηση αποφάσισε να δώσει περισσότερα εμβόλια κατά της covid-19 στις περιοχές όπου παρατηρείται πιο γρήγορη εξάπλωση της ασθένειας, όπως η πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ινστιτούτου υγείας της Φινλανδίας, 1,2 εκατ. Φινλανδοί έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου κατά της covid-19.

Χθες Πέμπτη ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι η χώρα επιθυμεί να διαπραγματευθεί μια συμφωνία για να αγοράσει το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V.

Παρά τον υψηλό αριθμό των μολύνσεων τον Μάρτιο, η Φινλανδία παραμένει μία από τις χώρες που έχουν επηρεαστεί λιγότερο από την πανδημία του κορονοϊού. Μέχρι στιγμής στη χώρα των 5,5 εκατ. κατοίκων, έχουν καταγραφεί 83.253 κρούσματα και 558 θάνατοι από cοvid-19.

Νωρίτερα, η Δανία είχε ανακοινώσει ότι θα επιτρέψει από τις 21 Απριλίου το άνοιγμα των εστιατορίων, των μπαρ και των γηπέδων.