Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης: «Iδιωτική η συζήτηση δεν συναίνεσα στη δημοσιοποίηση»

Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης: «Iδιωτική η συζήτηση δεν συναίνεσα στη δημοσιοποίηση»

Ιδιωτική ήταν η συζήτηση με τον δημοσιογράφο Τάκη Χατζή της ιστοσελίδας newpost.gr δηλώνει το πρώην στέλεχος της Novartis Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης χωρίς να διαψεύδει το περιεχόμενος της επικοινωνίας που δημοσιοποιήθηκε.

Συγκεκριμένα, με ένα Δελτίο Τύπου τοποθετείται επί της συνέντευξης που δημοσιοποίησε η ιστοσελίδα newpost.gr και χωρίς να διαψεύσει το περιεχόμενό της δηλώνει ότι «Ουδέποτε συναίνεσα στη δημοσιοποίηση αποσπασμάτων της ιδιωτικής μου συζήτησης» ενώ σχολιάζοντας τις αναφορές σύμφωνα με τις οποίες φέρεται να είναι ένας εκ των μαρτύρων υπό προστασία προσθέτει πως «δεν ονομάζομαι ούτε Αικατερίνη Κελέση, ούτε Μάξιμος Σαράφης. Το ονοματεπώνυμό μου είναι Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης».

Επίσης κάνει λόγο για στοχοποίησή του δηλώνοντας «προς όλους εκείνους που με δόλο και κακοβουλία με στοχοποιού» ότι «ΟΥΤΕ ΦΟΒΑΜΑΙ-ΟΥΤΕ ΕΚΒΙΑΖΟΜΑΙ!»

«Τα υπόλοιπα» συνεχίζει «θα τα πούμε ενώπιον της Δικαιοσύνης» υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι «όταν και εφόσον κληθώ από τις αρμόδιες Αρχές για την υπόθεση Novartis, θα καταθέσω όσα γνωρίζω, όσα άκουσα, όσα κατάλαβα».

Και καταλήγει λέγοντας πως «η παρούσα δήλωση είναι η μόνη και τελευταία επίσημη τοποθέτησή μου, ακόμα και αν προκληθώ».

Απάντηση Τάκη Χατζή

«Τον κ. Δεστεμπασίδη δεν τον κάλεσα ως ιδιώτης για να κάνουμε ιδιωτική συζήτηση. Δεν έχουμε άλλωστε οποιαδήποτε γνωριμία ή κοινωνική σχέση που να δικαιολογεί κάτι τέτοιο.

Τον κάλεσα επωνύμως ως δημοσιογράφος του Newpost και του έθεσα συγκεκριμένα ερωτήματα.

Λόγω της σοβαρότητας του θέματος, που απασχολεί το πανελλήνιο, και του εύλογου ενδιαφέροντος της κοινής γνώμης, η συζήτηση με τον κ. Δεστεμπασίδη δημοσιοποιήθηκε αυτούσια, χωρίς οποιαδήποτε αλλαγή στο περιεχόμενό της. Άλλωστε, ούτε ο ίδιος ισχυρίζεται κάτι τέτοιο.

Το Newpost, σεβόμενο τη δημοσιογραφική δεοντολογία, ουδέποτε χαρακτήρισε τον κ. Δεσταμπασίδη ούτε ως «Αικατερίνη Κελέση», ούτε ως Μάξιμο Σαράφη. Χρησιμοποίησε το ονοματεπώνυμό του ακόμη και στον τίτλο του θέματος.

Άλλωστε, αναφέραμε ότι φέρεται να είναι εκ των “προστατευόμενων μαρτύρων” λόγω των φημών και δημοσιευμάτων του τελευταίου διαστήματος. Γι αυτό και ζητήσαμε τη δική του άποψη για το ζήτημα, την οποία και δημοσιεύσαμε αυτούσια.

Τα υπόλοιπα είναι, όντως, ζητήματα που αφορούν στη Δικαιοσύνη».