Φιλιππίνες: Ένοπλος κρατά 30 ομήρους σε εμπορικό κέντρο

Φιλιππίνες: Ένοπλος κρατά 30 ομήρους σε εμπορικό κέντρο

Ένοπλος κρατάει τουλάχιστον τριάντα ομήρους σε εμπορικό κέντρο στη Μανίλα, με ομάδα των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας να έχει μπει στον χώρο του V-Mall.

O δράστης είναι πρώην φύλακας στο εμπορικό κέντρο. Μπαίνοντας στο κτιριακό συγκρότημα άρχισε να πυροβολεί, τραυματίζοντας έναν φρουρό ασφαλείας.

Ο δήμαρχος της συνοικίας Σαν Χουάν όπου βρίσκεται το εμπορικό κέντρο επιβεβαίωσε ότι ο πρώην φύλακας κρατάει περίπου τριάντα ομήρους σε γραφείο των διοικητικών υπηρεσιών και πως ήδη πυροβόλησε έναν άνθρωπο.

«Οι πρώτες πληροφορίες που διαθέτουμε είναι πως έχει πυροβόλα όπλα και χειροβομβίδες. Υπάρχει ήδη ένας άνθρωπος που χτυπήθηκε από σφαίρα και διακομίστηκε σε νοσοκομείο», είπε ο δήμαρχος Φράνσις Σαμόρα. Ο τραυματίας έχει εισαχθεί σε νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση, πρόσθεσε.

Για τον απαγωγέα ανέφερε πως είχε απολυθεί από την ιδιωτική εταιρεία ασφάλειας για την οποία εργαζόταν και είχε απαιτήσει να μιλήσει με τους πρώην συναδέλφους του, τόνισε ο Σαμόρα.

«Προσπαθούσε αρχικά να ανακατέψει κι άλλους φύλακες σε κάποιου είδους πραξικόπημα εναντίον της διεύθυνσης του εμπορικού κέντρου», σύμφωνα με τον δήμαρχο.

Σημειώνεται πως το εμπορικό κέντρο ήταν γεμάτο με πελάτες και υπαλλήλους, που κλήθηκαν να απομακρυνθούν από το κτίριο όταν ακούστηκε ο πρώτος πυροβολισμός.

Δείτε βίντεο - φωτογραφίες: