Φιλελεύθερος: Το «σύννεφο» φέρνει βροχή επενδύσεων

Φιλελεύθερος: Το «σύννεφο» φέρνει βροχή επενδύσεων

Με τίτλο κεντρικού θέματος «Το σύννεφο φέρνει βροχή επενδύσεων - Σήμα για μεγάλα projects μετά τη Microsoft» κυκλοφορεί αυτό το Σαββατοκύριακο 10 - 11 Οκτωβρίου η εφημερίδα Φιλελεύθερος.

Η συμφωνία με τη Microsoft για τη δημιουργία στην Ελλάδα, του 8ου μεγαλύτερου κέντρου δεδομένων παγκοσμίως, αποτελεί έμπρακτη επιβεβαίωση ότι η κεντρική επιλογή της κυβέρνησης για την προσέλκυση επενδύσεων αποδίδει καρπούς. Κυρίως, όμως, εκπέμπει ισχυρό μήνυμα πως η Ελλάδα καθίσταται προορισμός διεθνών κεφαλαίων στο πεδίο της πραγματικής οικονομίας που θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και θα ενισχύσουν το εισόδημα των πολιτών.

Διαβάστε σχετικά:

- Νέα μεγάλα projects προ των πυλών

Από τον Δεκέμβριο του 2019 έως το τέλος Σεπτεμβρίου του 2020 έχουν εγκριθεί από την αρμόδια κυβερνητική επιτροπή 14 στρατηγικές επενδύσεις ύψους 1,8 δισ. ευρώ, ενώ έχουν λάβει θετική γνωμοδότηση άλλες τρεις, συνολικής αξίας 1,6 δισ. ευρώ.

- Τα πρόσωπα κλειδιά πίσω από το deal με την Microsoft

Ο κρίσιμος ρόλος των Γρ. Δημητριάδη, Κυρ. Πιερρακάκη, Αλ. Πατέλη και Ν. Παπαθανάση.

- Βάση δεδομένων από το μέλλον

Το παρασκήνιο και οι λόγοι που οδήγησαν τη Microsoft να αλλάξει τα σχέδιά της και να υλοποιήσει μια από τις μεγαλύτερες αμερικανικές επενδύσεις των τελευταίων 30 χρόνων στη χώρα μας. Τα κίνητρα διευκόλυνσης της επένδυσης, που μέλλει να δημιουργήσει το 8ο μεγαλύτερο data center στον κόσμο, εκτεινόμενο σε 250 έως 300 στρέμματα.

- Παγκόσμια επένδυση με ελληνικό χρώμα

Για τη χώρα η επένδυση προκαλεί πολλαπλασιαστικά οφέλη που μπορεί να ξεπεράσουν το 1 δισ. ευρώ.

- Τεχνολογία στα «σύννεφα», ευκαιρίες στον ουρανό

Το data center της Microsoft θα φέρει τη χώρα μας στον πυρήνα του cloud. Όμως, τι ακριβώς σημαίνουν αυτοί οι τεχνολογικοί όροι πάνω στους οποίους θα αναπτυχθεί η οικονομία των επόμενων δεκαετιών; Τα κέντρα δεδομένων θα αποτελέσουν τη ραχοκοκαλιά του Internet of Things. Τα data centers είναι οι νέοι αγωγοί και τα τάνκερ που θα τροφοδοτήσουν με πληροφορία το σώμα της παγκόσμιας οικονομίας.

- Επενδυτική άνοιξη… made in Greece

Σε μια πολύ κρίσιμη συγκυρία η Ελλάδα κερδίζει το στοίχημα της προσέλκυσης διεθνών κεφαλαίων όχι μόνο στο μέτωπο των κεφαλαιαγορών, αλλά και σε αυτό της πραγματικής οικονομίας. Μπαίνουμε σε μια εποχή που το ενδιαφέρον μεγάλων επενδυτών θα μεταφράζεται σε ηχηρά projects.

Διαβάστε ακόμη στον Φιλελεύθερο:

- Συνέντευξη Θόδωρος Σκυλακάκης: Το ταμείο ανάκαμψης είναι ανεπανάληπτη και ιστορική ευκαιρία για τη χώρα και τον λαό

«Μια αλλαγή μοντέλου με τη στροφή σε μια πολύ πιο εξωστρεφή οικονομία, διεθνώς ανταγωνιστική, με πολύ μεγαλύτερο "άσπρο μέρος"» οραματίζεται ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, το οποίο «δεν προσφέρει συνεπώς μόνο πόρους. Προσφέρει -και αυτό είναι το πιο σημαντικό- και πολύ ισχυρά κίνητρα για να αλλάξει ουσιαστικά η δομή των οικονομιών μας. Ιδίως των οικονομιών που παρουσιάζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα»

- Η Δημοκρατία τα κατάφερε

Τιμωρία για τους εγκληματίες της Χρυσής Αυγής. Οι φονιάδες του Παύλου Φύσσα από τις πλατείες της αγανάκτησης στα κελιά του Κορυδαλλού. Η ασυλία και τα δεκανίκια που τους προσέφεραν αφειδώς ορισμένοι, έληξε τον Ιούλιο του 2019

- Φ ΓΝΩΜΗ: ΑΝΤΟΧΕΣ

Η Δημοκρατία είναι από τη φύση της ευρύ­χωρη και ανεκτική. Χωράει τους πάντες. Και δίνει χώρο στους πάντες. Πλουτίζει από τη μάχη των ιδεών. Και φτωχαίνει από τον πό­λεμο των «δογμάτων» και των «άκρων». Θρέφεται από τη συνεν­νόηση και τη συναίνεση και λιμοκτονεί από το μίσος και τη διαίρεση. «Τραυματίζεται» από τις αντιθεσμικές, παραθεσμικές και τις κακόβουλες πρακτικές των «λειτουργών» της. Και «θεραπεύεται» από όσους την υπηρετούν με παρησσία, αυταπάρνηση και σθένος.

- Η σφαγή των αμνών και τα άπλυτα στη φόρα -Εμφύλιος στον ΣΥΡΙΖΑ για τις ανίερες συμμαχίες.

Πολιτική θύελλα από την ύποπτη σπουδή του ΣΥΡΙΖΑ για τον ποινικό Κώδικα. Για «εχθρό της Αριστεράς» μιλάει ο ένας, για σταλινικές «μεθόδους» ο Κοντονής και στη μέση η αλήθεια για ένα παρασκήνιο που κάνει το δήθεν «ηθικό πλεονέκτημα».

- Σε αναζήτηση στίγματος και διψήφιου ποσοστού το ΚΙΝΑΛ

Οι δημοσκοπήσεις δεν δικαιώνουν την τακτική της Χαριλάου Τρικούπη, ωστόσο από το επιτελείο της Φώφης Γεννηματά εκφράζεται η αισιοδοξία πως οι πολιτικές επιλογές της παράταξης θα αποδώσουν στο μέλλον.

- Πρόβα διερευνητικών με την Τουρκία στη σκιά των Βαρωσίων

Ο Ερντογάν έβαλε χέρι στην κάλπη με το μέλι ενόψει εκλογών στα κατεχόμενα. Το Σαράι έπαιξε το χαρτί των Βαρωσίων για να στηρίξει τον εκλεκτό του, περιφρονώντας τις εκκλήσεις της ΕΕ για αποκλιμάκωση της έντασης και της αποφυγής μονομερών ενεργειών.

- Το δεύτερο κύμα σαρώνει την Ευρώπη

Στην Ελλάδα επιστρατεύονται Κέντρα Υγείας, Περιφερειακά Ιατρεία και η τηλεϊατρική προκειμένου να εκτονωθεί η πίεση που ασκείται στα νοσοκομεία αναφοράς. Πολύ σύντομα θα ενταχθούν στο σύστημα και οι 50 κλίνες ΜΕΘ-δωρεά της Βουλής στο «Σωτηρία».

- Ενας κορονοϊός που εκδικείται τους λαϊκιστές

Το κρούσμα Τραμπ μέσα στον προεκλογικό πυρετό είναι ένας ακόμη κρίκος στην αλυσίδα εκείνων των πολιτικών ηγετών που πήραν την πανδημία αψήφιστα.

- 5ο ΓΕΛ Αχαρνών: Το σχολείο που δεν έχει ανάγκη την κατάληψη

Ενας λυκειάρχης από εκείνους που μπορούν να αλλάξουν τη ζωή των μαθητών προς το καλύτερο και ένα σχολείο όπου κυριαρχούν η κοινή λογική και η αλληλεγγύη. Μοιάζει με παραμύθι, αλλά αυτό το ανοιχτό παράθυρο αισιοδοξίας και καθαρού αέρα -ειδικά αυτή την εποχή- υπάρχει στο Μενίδι.

- Ντόναλντ Τρταμπ: Ηγέτης, ήρωας ή θεατρίνος;

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ προσπαθεί να αλλάξει την αρνητική για τον ίδιο κατάσταση στη συνείδηση του εκλογικού σώματος, εκμεταλλευόμενος ακόμη και την ασθένειά (;) του...

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, ο Μπάιντεν είναι πιο ικανός να αντιμετωπίσει την πανδημία, ωστόσο σε κάποιες κρίσιμες Πολιτείες φαίνεται να υστερεί έναντι του αντιπάλου του στον τομέα της οικονομίας

- Νέα τάξη πραγμάτων με φέσι... τουρκικό

Μαίνονται οι συγκρούσεις Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν. Ο Ταγίπ Ερντογάν παραδέχθηκε ανοιχτά πως στόχος της χώρας του είναι να λάβει «τη θέση που της αρμόζει» σε ένα ενεργειακό αύριο που εκτείνεται από τη Λιβύη και τη Συρία μέχρι τον Καύκασο! Στη Μόσχα θα παιχτεί η επόμενη πράξη για την ειρήνευση στην περιοχή, χωρίς όμως την Αγκυρα και τους όρους της δεν αναμένεται ουσιαστική πρόοδος

- Winter is Coming με νέους ήρωες

Ποιοι αγαπημένοι συγγραφείς επιστρέφουν με τα καινούρια τους βιβλία, που θα μας κρατήσουν συντροφιά.

- Στο φως το άγνωστο πρόσωπο του μινωϊκού κόσμου

Μια μεγάλη έκπληξη επιφύλασσε η φετινή ανασκαφή στο εντυπωσιακό ανάκτωρο του Ψηλορείτη η οποία αποκάλυψε ένα πολυτελές διοικητικό, πολιτικό και θρησκευτικό κέντρο.

- Ενα ρομπότ για κάθε δέκα εργαζόμενους

Το 2019 καταγράφηκε ρεκόρ στον αριθμό των εγκατεστημένων ρομπότ στα εργοστάσια όλου του κόσμου. Το νέο «προλεταριάτο» δεν θα ζητά αυξήσεις και μπόνους. Μόνο...αλλαγή λαδιών σύμφωνα με τις υποδείξεις του κατασκευαστή. Μελέτη της Oxford Economics προέβλεπε ότι έως το 2030 τα ρομπότ μπορεί να αντικαταστήσουν 20 εκατομμύρια εργαζόμενους στη βιομηχανία.

- Το πρωτάθλημα είναι μονόδρομος

Όποιος χάσει... χάνεται καθώς θα «πονέσει» στην τσέπη για πρώτη φορά σε τέτοιο βαθμό. Πως διαμορφώνονται οι νέες ισορροπίες σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ μετά το φινάλε της... αλλόκοτης μεταγραφικής περιόδου.