Φιλελεύθερος: Το μέλλον της Ευρώπης

Φιλελεύθερος: Το μέλλον της Ευρώπης

Με τίτλο κεντρικού θέματος «Το μέλλον της Ευρώπης - Ο Εμμανουέλ Μακρόν θεματοφύλακας του Δυτικού τρόπου ζωής» κυκλοφορεί αυτό το Σάββατο 31 Οκτωβρίου η εφημερίδα Φιλελεύθερος. 

Ο πρόεδρος της Γαλλίας με τη στάση του αναγκάζει τους ηγέτες της Ε.Ε να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να υπερασπιστούν τις αρχές και τις αξίες της «γηραιάς ηπείρου».

Διαβάστε ακόμη:

- Ο μήνας της ζωής μας

Κρίσιμο το επόμενο δεκαπενθήμερο για την πορεία εξάπλωσης του κορονοϊόύ, καθώς γεμίζουν με ανησυχητικούς ρυθμούς νοσοκομεία και εντατικές

- Κυνηγώντας το χαμένο κρούσμα

Η υπηρεσία ιχνηλάτησης κρουσμάτων κορονοϊού είναι το μεγάλο όπλο του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Τα στατιστικά λένε πως οι περισσότεροι που βρίσκονται θετικοί, σε ποσοστό άνω το 90%, είναι συνεργάσιμοι. Λιγότερο συνεργάσιμες είναι οι στενές επαφές, καθώς μερικοί το αρνούνται, ενώ οι αλλοδαποί, αντιλαμβανόμενοι την κλήση ως έλεγχο από μια δημόσια υπηρεσία, φοβούνται να δώσουν πληροφορίες για τα ονόματα των συγκατοίκων τους ή τους χώρους εργασίας τους.

- Το «Όρουτς Ρέϊς» σφίγγει τον κλοιό

Η επέκταση των παράνομων ερευνών επιχειρεί να ακυρώσει το δικαίωμα της χώρας για επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ν.μ.
Η κυβέρνηση οφείλει να ξεκαθαρίσει στους Γερμανούς που έχουν αναλάβει τη μεσολάβηση με την Αγκυρα, ότι δεν αρκεί η απόσυρση του τουρκικού ερευνητικού σκάφους για την επανέναρξη των διερευνητικών επαφών.

- Στο άγνωστο χωρίς πυξίδα ο ΣΥΡΙΖΑ

Με φρασεολογία βγαλμένη από το παρελθόν της απέραντης αυταπάτης, ο Τσίπρας προσπαθεί να διατηρήσει υπό τον έλεγχό του το πλήρωμα το καραβιού, το οποίο παρασύρεται μακριά από τα λιμάνια της Κεντροαριστεράς, παρά τις αδέξιες μανούβρες του καπετάνιου.

- ΚΙΝΑΛ: Αντεπίθεση για να καλύψει το «κενό»

Η Φώφη Γεννηματά θέλει να εκμεταλλευτεί την πολιτική... δυστοκία που παρουσιάζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για αλλαγή των συσχετισμών.

- Γαλλία vs Toυρκίας: Πόλεμος πολιτισμών και... συμφερόντων

Εμανουέλ Μακρόν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μοιάζουν έτοιμοι για τη μεγάλη «μονομαχία», που θα καθορίσει πολλά στην περιοχή μας. Η κόντρα των δύο χωρών έχει παρελθόν, παρόν και μέλλον...

- Ο Μπάιντεν... ράβει κοστούμι για ορκωμοσία

Με περίπου το 50% όσων εκτιμάται πως θα λάβουν μέρος στις εκλογές να έχουν ψηφίσει πρόωρα πριν από την ερχόμενη Τρίτη, 3 Νοεμβρίου, οι συσχετισμοί έχουν ήδη διαμορφωθεί και είναι δύσκολο (αν και όχι αδύνατο) να αλλάξουν.

- Ισμήνη Καπάνταη: Βλάπτοντας τον άλλο, βλάπτουμε τον ίδιο μας τον εαυτό

Η «μεγάλη κυρία του ιστορικού μυθιστορήματος» μιλάει για «Το βρωμερόν ύδωρ της λήθης» και την τελετουργία της γραφής και τονίζει «Εμαθα από μικρή να διαβάζω, όχι να μαθαίνω, αλλά για να περνώ καλά. Σε όλη μου τη ζωή το διάβασμα ήταν το στήριγμα μου».

- «Ελεγεία στη ζωή γραμμένη σε ψηφιακό καμβά»

Η διευθύντρια του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού της Θεσσαλονίκης μιλάει για τη νέα έκθεση του Γιώργου Κόρδη, που ξεκίνησε με τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης, αλλά και για τα επόμενα βήματα του ιδρύματος σε αυτή την ακραία εποχή.

- Ποδόσφαιρο στα χρόνια του Covid-19

Η νέα πραγματικότητα. Το ξέσπασμα του Γκουαρδιόλα, τα οικονομικά προβλήματα και το ποσοστό από το στοίχημα στις ελληνικές ομάδες.