Φιλελεύθερος: Στήνουν κάλπες τον Φεβρουάριο

Φιλελεύθερος: Στήνουν κάλπες τον Φεβρουάριο

Με τίτλο κεντρικού θέματος «Στήνουν κάλπες τον Φεβρουάριο - Η συμφωνία των Πρεσπών τον Ιανουάριο και μετά τις εκλογές» κυκλοφορεί την Παρασκευή ο Φιλελεύθερος.

Με διαδικασίες fast track επιχειρούν να ξεφύγουν από το χάος που δημιούργησαν και να φορτώσουν στην επόμενη κυβέρνηση τον λογαριασμό της παροχολογίας - Πανικός στο Μαξίμου από την δημοσκοπική κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε ακόμη στον Φιλελεύθερο που κυκλοφορεί από αύριο Παρασκευή μέχρι και την Κυριακή

Φαβορί και αουτσάιντερ στην κούρσα των αυτοδιοικητικών εκλογών

Πέντε μήνες και μερικές ημέρες απομένουν για τις εκλογές οι οποίες, σε αντίθεση με τις βουλευτικές, έχουν «κλειδώσει» και θεωρούνται δεδομένες στα τέλη Μαΐου - μαζί με τις ευρωεκλογές: τις αυτοδιοικητικές. Ετσι, οι ψηφίδες μπαίνουν σταδιακά μία μία και γεμίζουν τον χάρτη των υποψηφιοτήτων, αλλά ακόμη παραμένουν αρκετά κενά. Τα οποία σε αρκετές περιπτώσεις, με πιο χαρακτηριστική αυτή του ΣΥΡΙΖΑ για τον Δήμο Αθηναίων, συγκροτούν πολιτικά ζητήματα και όχι απλώς τυχαίες καθυστερήσεις στην ανακοίνωση ονομάτων. 

Ένα αμερικανάκι στη Μόσχα του Πούτιν

Σε ειδική αποστολή, με στόχο το reset στις ελληνορωσικές σχέσεις και τη διαμόρφωση νέου περιεχομένου στο ριζικά αναθεωρημένο περιβάλλον που έχει σχηματισθεί και σε διμερές και σε περιφερειακό επίπεδο, ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στη Μόσχα για συνομιλίες με τον Β. Πούτιν.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Άδωνις Γεωργιάδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ βοηθάει με την πολιτική του την ακροδεξιά

Εύη Χριστοφιλοπούλου: Είναι τιμή να είσαι ΠΑΣΟΚ και όχι ύβρις

Πάρτυ με μολότοφ και καταστροφές

Πεδίο βολής το κέντρο της Αθήνας από κουκουλοφόρους μπαχαλάκηδες που γιόρτασαν με φωτιές την επέτειο των δέκα χρόνων από την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Τουλάχιστον 30 προσαγωγές.

Ο νέος αρχηγός κρίνει την τύχη της Μέρκελ

Το συνέδριο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, που διεξάγεται σήμερα και αύριο στο Αμβούργο, καλείται να λάβει μια κρίσιμη απόφαση για τη Γερμανία και την Ευρώπη. Αλλωστε, η αλλαγή στο τιμόνι έρχεται ύστερα από 18 ολόκληρα χρόνια και δεν αποκλείεται να δρομολογήσει εξελίξεις και στην καγκελαρία.

Διαβάστε στο οικονομικό ένθετο του Φιλελεύθερου

Η Ελλάδα εγκλωβισμένη στον φαύλο κύκλο της υπερφορολόγησης

Πυρ ομαδόν με όπλο τους φόρους ενάντια στην επιχειρηματικότητα. Ποιος θα επενδύσει σε μια χώρα που φορτώνει στον εργοδότη έναν από τους τους πέντε- έξι πιο υψηλούς συντελεστές υπολογισμού του μη μισθολογικού κόστους στην Ευρώπη;

Η ώρα της αλήθειας για την Μέι και το Brexit

Ολοταχώς προς ήττα στη Βουλή. Ολα δείχνουν ότι η συμφωνία που έχει υπογράψει η Βρετανίδα πρωθυπουργός με την Ε.Ε. είναι καταδικασμένη να αποτύχει. Η Μέι προσπαθεί μάταια να πείσει τους βουλευτές της, ενώ όλα προμηνύουν μαζική αποστασία από τις τάξεις των Τόρις.

Οι πόλεμοι του φυσικού αερίου σε Βορρά και Νότο

Τρεις δεκαετίες από την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης και παρά τις παρεμβάσεις των ΗΠΑ, η Ευρώπη του μέλλοντος δείχνει ότι θα εξαρτάται ακόμη περισσότερο από το ρωσικό φυσικό αέριο. Στην πράξη μία λαβίδα, της οποίας το ένα σκέλος βρίσκεται στον Βορρά και το άλλο στο Νότο, κινείται προς την κατεύθυνση της πλήρους ενεργειακής εξάρτησης της Γηραιάς Ευρώπης από τη Ρωσία, παρά την προσθήκη νέων πηγών τροφοδοσίας της, με κυριότερη την Κασπία.

Πώς το πετρέλαιο επηρεάζει νομίσματα, ομόλογα, μετοχές και τράπεζες

Η πτώση της τιμής στα χρηματοπιστωτικά χρεόγραφα που βασίζονται στο “μαύρο χρυσό”, διαχέεται στα νομίσματα αναδυόμενων και τα λοιπά εμπορεύματα, έως τα ενεργειακά δάνεια αρκετών δίσ. που έχουν χορηγήσει οι μεγαλύτερες ευρωπαϊκές τράπεζες και τα αμερικανικά ομόλογα υψηλού κινδύνου, τα οποία έχουν τροφοδοτήσει το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής σχιστολιθικού πετρελαίου στις ΗΠΑ.

-ETF''S: Ένας άλλος κόσμος για επενδύσεις

-Κόκκινο σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες

Δεδομένες οι ανάγκες των ερυθρόλευκων στο μεταγραφικό παζάρι, αλλά το απρόβλεπτο καραδοκεί.

-Η Ισπανία εναντίον των "Bapabbravas"

Η επιτυχία του τελικού του Κόπα Λιμπερταδόρες μεταξύ της Ρίβερ Πλέιτ και της Μπόκα Τζούνιορς την Κυριακή, εξαρτάται από τη φύλαξη των οπαδών των δύο ομάδων ενός και εκτός του “Σαντιάγο Μπερναμπέου”

Το ελληνικό θέατρο βγαίνει στην Ευρώπη

Καλλιτεχνικοί παράγοντες από την Ιταλία, την Ισπανία, την Ελβετία, τη Γερμανία και τη Γαλλία στη χώρα μας για να παρακολουθήσουν εγχώριες παραστάσεις στο πλαίσιο της δράσης θεατρικά σταυροδρόμια

-Συνέντευξη Ελεονώρα Ζουγανέλη

“Που με φτάσανε οι έρωτες” αναρωτιέται η ερμηνεύτρια στο “Ηotel Ερμού” και μιλάει για την αγάπη, το σταρ σίστεμ, την αγαπημένη της γειτονιά στην Αθήνα αλλά και για τα παιδικά της χρόνια με την αγαπημένη παρέα των γονιών της

Ιστορίες από τον Εμφύλιο

Οι μάχες της Νάουσας, του Καρπενησίου και ο Αρχιστράτηγος

Τα πλήγματα αυτά των ανταρτών κατά της Νάουσας και του Καρπενησίου ουσιαστικά δεν προσέφεραν τίποτα στον ΔΣΕ. Το ισοζύγιο απωλειών - στρατολογήσεων ήταν τις περισσότερες φορές ισοσκελισμένο, αλλά μόνο θεωρητικά. Πρακτικά ο ΔΣΕ έχανε εμπειροπόλεμα στελέχη και στρατολογούσε νεαρά παιδιά που με την πρώτη ευκαιρία εγκατέλειπαν τις θέσεις τους.