Φιλελεύθερος: Παίζουν τα χάλκινα κι αυτοί χορεύουν

Φιλελεύθερος: Παίζουν τα χάλκινα κι αυτοί χορεύουν

Με τίτλο κεντρικού θέματος « Παίζουν τα χάλκινα κι αυτοί χορεύουν- στους ρυθμούς των Σκοπίων βολοδέρνει το Μαξίμου» κυκλοφορεί την Πέμπτη ο Φιλελεύθερος.

protoselido

Διαβάστε ακόμη στον Φιλελεύθερο της Πέμπτης 6 Δεκεμβρίου 2018

F.T.» για τον Κυριάκο Μητσοτάκη: Ο επόμενος πρωθυπουργός της Ελλάδας

Το προφίλ του «επόμενου πρωθυπουργού της Ελλάδας» σκιαγραφούν οι «Financial Times», παρουσιάζοντας τα βασικά πολιτικά μηνύματα του Κυριάκου Μητσοτάκη και τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έτσι ώστε να αλλάξει το επιχειρηματικό κλίμα, να γίνει η Ελλάδα πιο ανταγωνιστική και να αυξηθούν σημαντικά οι επενδύσεις στη χώρα. 

2014-2017: Η μεγάλη ληστεία με τους φόρους

Άλμα στη φορολογία των πολιτών και των επιχειρήσεων επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ. Από 35,7% του ΑΕΠ η αναλογία εκτοξεύτηκε στο 39,4%.

Γαλλία, η χώρα με τη βαρύτερη φορολογία παγκοσμίως

Στο 46,2% του ΑΕΠ η συνολική επιβάρυνση. Μία ακόμη αιτία για το ξέσπασμα των Κίτρινων Γιλέκων μετά την επιβολή του περιβαλλοντικού φόρου στα καύσιμα.

Ευ. Βενιζέλος: Οι ευκολίες είναι βήμα προς λαϊκισμό και ανευθυνότητα

«Η χώρα δεν έχει ασφαλιστικό σύστημα, έχει ένα εθνικό σύστημα υγείας που πεθαίνει. Πρέπει να πούμε την αλήθεια ότι χρειαζόμαστε δημοσιονομικό πλαίσιο, πόρους και λογική διαχείριση των στόχων και όχι ρητορείες και ευκολίες, είπε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.


-Προεκλογική φιέστα στη Θεσσαλονίκη

Όχι μόνο επιβεβαιώνει ο Αλέξης Τσίπρας ότι έχει σηκώσει την αυλαία της προεκλογικής περιόδου, αλλά επιπλέον φροντίζει να το κάνει κάθε μέρα που περνά όλο και πιο καθαρό.


-Οι Ιταλοί στέλνουν τα λεφτά τους στις ελβετικές τράπεζες

Κύμα φυγής καταθέσεων, το οποίο ακόμη δεν έχει αποκτήσει χαρακτήρα bank run, ωστόσο δεν παύει να προβληματίζει τράπεζες και κυβέρνηση, καταγράφεται στην Ιταλία. Οι καταθέτες της γειτονικής χώρας καταφεύγουν κατά κύριο λόγο στα... διάσημα για την ασφάλειά τους θησαυροφυλάκια των ελβετικών τραπεζών για να προστατεύσουν τις οικονομίες τους.

-Το ευρώ αμφισβητεί την ηγεμονία του δολαρίου

Η ενίσχυση του διεθνούς ρόλου του ευρώ και, ει δυνατόν, η κατάκτηση της ηγεμονίας του στις αγορές και τις καθημερινές συναλλαγές, είναι ο στόχος του πακέτου προτάσεων που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η Κομισιόν.

-Πετρελαϊκό μπρα ντε φερ Σ. Αραβίας - ΗΠΑ - Ρωσίας

Κρίσιμο θεωρείται το τρέχον διήμερο για την αγορά πετρελαίου, καθώς στη σημερινή σύνοδος του OPEC στη Βιέννη θα διαφανει εάν θα υπάρξει ή όχι συναίνεση για μείωση της παραγωγής, στο φόντο της σημαντικής και απότομης υποχώρησης για τις τιμές του «μαύρου χρυσού» στις διεθνείς αγορές.


Ατόφιο χρυσάφι στα πόδια τους για τις μεταγραφές του χειμώνα

Οι μεταγραφές του Ιανουαρίου πέρασαν πέρυσι την καλύτερη φάση τους και κανείς δεν αποκλείει να καταρριφθεί φέτος το ρεκόρ των 863 εκατομμυρίων ευρώ. Το παράδειγμα με τον Μανωλά και ο «νόμος Κοουτίνιο»

To “δαιμονικό τάλαντο” του 19χρονου Γιάννη Ρίτσου

Το βιβλίο που εξέδωσε ο Γιώργος Ανδρειωμένος με τα πρώτα δημοσιευμένα και δύο αδημοσίευτα δείγματα γραφής του μεγάλου ποιητή, παρουσιάζεται στις 17 του μήνα στον Ιανό.

-Ιστορίες από τον Εμφύλιο: Η εκκαθάριση της Πελοποννήσου και η αρχιστρατηγία Παπάγου

Ο Ε.Σ. έπρεπε να εκκαθαρίσει την κατάσταση στην Πελοπόννησο, ώστε στη συνέχεια να στραφεί απερίσπαστος στην αντιμετώπιση των δυνάμεων του ΔΣΕ που δρούσαν στη Ρούμελη, στον Γράμμο και το Βίτσι. Αυτό το έργο ανατέθηκε στον Θρ. Τσακαλώτο ο οποίος μαζί με τους επιτελείς του εκπόνησε το σχέδιο «Περιστερά».