Φιλελεύθερος: Οι μικρές διαδηλώσεις μόνο στο πεζοδρόμιο

Φιλελεύθερος: Οι μικρές διαδηλώσεις μόνο στο πεζοδρόμιο

Με τίτλο κεντρικού θέματος «Οι μικρές διαδηλώσεις μόνο στο πεζοδρόμιο – Εντός των ημερών το νομοσχέδιο για το τέλος της ασυδοσίας στους δρόμους» κυκλοφορεί σήμερα Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου ο «Φιλελεύθερος».

 

* Κανόνες για τον σεβασμό στη λειτουργία της πρωτεύουσας και την προστασία της οικονομικής δραστηριότητας στο κέντρο της πόλης προωθεί η κυβέρνηση με το νέο νομοθετικό πλαίσιο που θα τεθεί σε διαβούλευση μέσα στην εβδομάδα για τις συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις στην Αθήνα. Μεταξύ άλλων προβλέπεται ότι δεν θα μπορούν μικρές ομάδες διαδηλωτών να παραλύουν κάθε δραστηριότητα στο κέντρο

 protoselido

Διαβάστε ακόμη στον «Φιλελεύθερο» της Δευτέρας 2 Δεκεμβρίου 2019:

- Μέτωπο με Μακρόν στις προκλήσεις

Απάντηση της Αθήνας στις φαντασιώσεις του Ερντογάν. Η Ελλάδα θα θέσει στο ΝΑΤΟ ζήτημα για τις νέες προκλήσεις του Ερντογάν, ο οποίος, σε συνεργασία με τη Λιβύη, εξαφάνισε όλη την ελληνική υφαλοκρηπίδα στην Ανατολική Μεσόγειο!

- Σύννεφα πάνω από τη σύνοδο του ΝΑΤΟ

Η σύγκρουση ανάμεσα σε Μακρόν και Ερντογάν αποτελεί τον τελευταίο κρίκο στα σοβαρά επεισόδια ανάμεσα στους εταίρους, των οποίων οι προτεραιότητες και τα συμφέροντα μοιάζουν να αποκλίνουν ολοένα πιο πολύ. «Το ΝΑΤΟ εξακολουθεί να αποτελεί τον θεμέλιο λίθο της ειρήνης και της σταθερότητας», δηλώνει ο γενικός γραμματέας της συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ.

- Ο πολίτης στο επίκεντρο της πολιτικής

Τα μηνύματα που εξέπεμψε προς όλες τις κατευθύνσεις ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα του 13ου Συνεδρίου του κόμματος. «Η Ελλάδα είναι έτοιμη να υποδεχτεί το αυτονόητο. Εχει βιώσει το παράλογο και έχει διαπιστώσει πως αυτό γρήγορα μετατρέπεται σε ανεύθυνο. Και όταν γίνεται, πλέον, καθεστώς, τότε κακοφορμίζει. Και καταλήγει αυθαίρετο και άδικο».

- Γκρίνιες για την «πασοκοποίηση» στον ΣΥΡΙΖΑ

Το ΠΑΣΟΚ εκείνο που εγκαλούσαν ως διεφθαρμένο επί χρόνια τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, επικαλούμενοι το «ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς» βρέθηκε... εντός των τειχών της Κουμουνδούρου.

- Με βάση τις επιδόσεις στην αξιολόγηση το 20% της χρηματοδότησης στα ΑΕΙ

Εκτός από τα αντικειμενικά κριτήρια, μέρος θα δίνεται κατόπιν αξιολόγησης των Πανεπιστημίων όπως προανήγγειλε η υπουργός Νίκη Κεραμέως που καταθέτει εντός της εβδομάδος σχετικό νομοσχέδιο.

- Γερμανία: Η εκλογή νέου προέδρου στο SPD κλονίζει τον κυβερνητικό συνασπισμό

Το νέο δίδυμο στην προεδρία των Σοσιαλδημοκρατών, ο Νόρμπερτ Βάλτερ-Μπόργιανς και η Σάσκια Εσκεν, που επικράτησαν στις εσωκομματικές εκλογές των αντιπάλων τους, έχουν ταχθεί κατά της συνεργασίας με τους Χριστιανοδημοκράτες και θέτουν υπό αμφισβήτηση την επιβίωση του υπάρχοντος σχήματος.

- Ο εφιάλτης επέστρεψε στο Λονδίνο

Ο τρομοκράτης είχε αποφυλακιστεί χάρη σε …ευεργετικές διατάξεις του νόμου. Σύμφωνα με τον Μπόρις Τζόνσον, υπάρχουν τουλάχιστον 74 περιπτώσεις καταδικασμένων για τρομοκρατικές πράξεις, οι οποίοι έχουν αφεθεί ελεύθεροι χωρίς να εκτίσουν ολόκληρη την ποινή τους. Σκληρή πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα σε Τζόνσον και Κόρμπιν μετά την τρομοκρατική επίθεση της Παρασκευής, η οποία κόστισε τη ζωή σε δύο ανθρώπους.

- Επενδύσεις και φοροκίνητρα για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στη δεκαετία 2020-2030

Επιδοτήσεις στην τιμή αγοράς, φοροαπαλλαγές, μειωμένα διόδια, ελεύθερη είσοδο στο δακτύλιο, δωρεάν στάθμευση στους χώρους ελεγχόμενης στάθμευσης, είναι μερικά μόνο από τα κίνητρα που εξετάζει να δώσει η κυβέρνηση για τη διείσδυση των ηλεκτροκίνητων επιβατικών αυτοκινήτων.

- Μέρισμα σε 200.000 νοικοκυριά

Θα δοθεί πριν τα Χριστούγεννα. Δικαιούχοι θα είναι τρεις κατηγορίες πολιτών: οι πιο αδύναμοι από τους μακροχρόνια άνεργους, οι πολύτεκνες οικογένειες και οι οικογένειες με εξαρτώμενα τέκνα ΑμεΑ.

 - Επόμενος σταθμός οι 1.000 μονάδες για το Χρηματιστήριο

Δεν χρειάστηκε τις τράπεζες το Χ.α για να «πιάσει» τις 900 μονάδες και ψάχνει τον καταλύτη των επόμενων μηνών.

- Oλοταχώς για το «Όραμα 2050»...

Το διυλιστήριο του μέλλοντος θα έχει τη δυνατότητα με την ενσωμάτωση και πετροχημικών μονάδων να αναπτύξει καινοτόμες τεχνολογίες με στόχο τη μείωση των εκπομπών. Θα αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου βιομηχανικού συμπλέγματος (cluster), όπου σε συνέργεια με τη χημική βιομηχανία, τα βιώσιμα βιοκαύσιμα, την ηλεκτροπαραγωγή και την τηλεθέρμανση θα παράγει ενέργεια χαμηλού ανθρακικού αποτυπώματος.

-Ανοι«Χ»τοί λογαριασμοί

Ο Ολυμπιακός κυριάρχησε, αλλά δεν μπόρεσε να σπάσει το αήττητο του ΠΑΟΚ. 1-1 και χέρι - χέρι στην κορυφή της βαθμολογίας οι δύο διεκδικητές.

- Ο φαν Ντάϊκ αξίζει τη χρυσή μπάλα, αλλά θα είναι έκπληξη αν την πάρει

Ο Ολλανδός κάνει μια πολύ καλή ομάδα εξαιρετική, βοηθώντας την και στα δύο μέρη του γηπέδου. Η θέση του, όμως, η διάρκειά του στην ελίτ, ο... ανταγωνισμός των συμπαικτών του και οι προκαταλήψεις δεν βοηθούν την υποψηφιότητά του κόντρα σ'' αυτή του Μέσι.

- Δεν θυσιάστηκε ο «αρχαίος» έφηβος στην Αρκαδία

Τα ευρήματα από τη συστηματική ανασκαφή πιστοποιούν πως επρόκειτο για ένα σημαντικό σημείο λατρείας, με συνεχή λειτουργία πολλών αιώνων, ενώ ανατρέπουν τους μύθους περί ανθρωποθυσίας στην περιοχή.

- Συνέντευξη Ελένη Ουζουνίδου: Μόνο χαρά έχω πάρει από την τηλεόραση

Η ηθοποιός μιλάει για τον ρόλο της «Ψιλικατζούς» που υποδύεται στο θέατρο Vault αλλά και για το καυτό ζήτημα που πραγματεύεται.

- Ο γνωστός άγνωστος των νεοελληνικών γραμμάτων

Με αφορμή τη συμπλήρωση 150 χρόνων από τον θάνατο του Ανδρέα Κάλβου, ο Γιώργος Ανδρειωμένος επανήλθε με μια νεότερη βιογραφία του ποιητή.