Φιλελεύθερος: Μετέωρη η συμφωνία

Φιλελεύθερος: Μετέωρη η συμφωνία

Με τίτλο κεντρικού θέματος «Μετέωρη συμφωνία- Προς ανατροπή συσχετισμών-Επίθεση Μητσοτάκη και έκκληση στους βουλευτές να καταψηφίσουν τις Πρέσπες» κυκλοφορεί την Τετάρτη ο Φιλελεύθερος.

 protoselido

 

Διαβάστε ακόμη στον Φιλελεύθερο της 5ης Δεκεμβρίου:


-Φιάσκο 24 καρατίων

Εμπλοκή με τις αποφυλακίσεις. Σε ρόλο εισαγγελέα το Μαξίμου προκαλεί κατακραυγή. Πρωτοφανές για τα ποινικά χρονικά φιάσκο με την υπόθεση του αποκαλούμενου «κυκλώματος χρυσού», για την οποία έσπευσε να θριαμβολογήσει, πριν ακόμα οι συλληφθέντες οδηγηθούν στον εισαγγελέα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Η συγκεκριμένη υπόθεση, όμως, ήρθε να υπενθυμίσει ότι θεσμοί είναι μια ένδειξη για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η Δημοκρατία, αποδεικνύοντας ότι η απογύμνωση και η κατάπτωση είναι πια εμφανείς στη θεσμική μας λειτουργία.


-Ξανθός – Πολάκης στο «κάδρο» της Ν.Δ

Κατά την Νέα Δημοκρατία οι ενέργειες δύο νυν υπουργών και της πρώην υφυπουργού χρήζουν περαιτέρω έρευνας από τη Δικαιοσύνη. Κι αυτό διότι, όπως υπογραμμίζουν στην αξιωματική αντιπολίτευση, από τις μαραθώνιες συνεδριάσεις προέκυψαν σημαντικά στοιχεία που εύλογα παραπέμπουν σε οσμή σκανδάλου.   


-Ο Τουρισμός έσωσε το ΑΕΠ στο τρίτο τρίμηνο

Στήριξη στον τουρισμό βρήκε η ελληνική οικονομία το τρίτο τρίμηνο του 2018. Ωστόσο, το οικονομικό επιτελείο μάλλον δεν θα πρέπει να αισθάνεται και ιδιαίτερα ασφαλές για τις αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας, μετά τη χθεσινή ανακοίνωση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για την πορεία της ελληνικής οικονομίας κατά το 3ο τρίμηνο της φετινής χρονιάς.

-Οι παγίδες των ξεχωριστών φορολογικών δηλώσεων

Το μέτρο θα εφαρμοσθεί για πρώτη φορά από το 2019. Αν ένας εκ των δύο συζύγων υποβάλει σχετικό αίτημα στην εφορία μέχρι και το τέλος Φεβρουαρίου, θα υποβληθούν τον επόμενο Ιούλιο δύο διαφορετικές δηλώσεις

-Kolotoumpa Italiana

Βήμα-βήμα οι Ιταλοί προσαρμόζουν τον προϋπολογισμό τους στις απαιτήσεις της Κομισιόν

-Παράθυρο στο Λονδίνο για νέο δημοψήφισμα

Δήλωση με νόημα από τον Εισαγγελέα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου

-Ελιγμός από Μακρόν για εκτόνωση της έντασης

Αναστολή του επίμαχου φόρου στα καύσιμα. Επιμένουν τα κίτρινα γιλέκα

-Κρίσιμη αναβάθμιση του ESM

Το Eurogroup αποφάσισε να αναθέσει στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας τη βοήθεια σε χώρες που ακολουθούν τους κανόνες του Συμφώνου Σταθερότητας με πολύ συγκεριμένους όρους.


-Cover Story: Ο δράκος μαθαίνει γρήγορα

Ο Κένεντι θέλησε οι ΗΠΑ να κατακτήσουν τον κόσμο μέσα από το φεγγάρι. Τώρα, οι Κινέζοι σχεδιάζουν να το υλοποιήσουν πιο... έξυπνα και επενδύσουν τρισεκατομμύρια γι'' αυτό. Το Σχέδιο για την Ανάπτυξη της Επόμενης Γενιάς της Τεχνητής Νοημοσύνης, με στόχο η Κίνα να βρεθεί στην παγκόσμια πρωτοπορία μέχρι το 2030, μπήκε στ'' αυλάκι.


-Ο πρώτος των... γήινων

Η βράβευση του Λούκα Μόντριτς με τη Χρυσή Μπάλα υπογραμμίζει την αλλαγή αντίληψης του ποδοσφαίρου. Οι παίκτες που οργανώνουν το παιχνίδι είναι εξίσου σημαντικοί με εκείνους που σκοράρουν

-Διαιτησία : Σε αυτόν τον πόλεμο δεν υπάρχουν αθώοι

Για να αποκτήσει αξιοπιστία το ποδόσφαιρο μιας χώρας, μαζί και η διαιτησία του, θα πρέπει πρώτα να το θέλουν οι ίδιοι που το εκπροσωπούν.

-Πολιτικά παιχνίδια με θύμα την Πνύκα

Εμφύλιος ενόψει ανάμεσα στους αρχαιολόγους για το εάν θα είναι περιφραγμένη Πνύκα και οι γύρω λόφοι

-Η Melanie είναι προσωπική έκρηξη

 Ο Γιώργος Μπρατάνης, ο μουσικός παραγωγός που ηχογραφεί μουσική ως Cayetano, μόλις κυκλοφόρησε -3 Δεκεμβρίου- ένα από τα καλύτερα ελληνικά, αγγλόφωνα άλμπουμ της χρονιάς. Το λένε «Melanie». Σε αυτό συμβιώνουν διάφορες ετερόκλητες μουσικές συμπεριφορές. Λες και η απόσταση από εκείνο που θα ονομάζαμε «μουσική δωματίου» ώς το χιπ-χοπ είναι ένα τραγούδι δρόμος.

-Μετρώντας τον χρόνο με τον μοναχικό στιχουργό

Ένα ημερολόγιο αφιερωμένο στον δημιουργό Μάνου Ελευθερίου, στο οποίο περιλαμβάνονται ανέκδοτοι στίχοι του, σπάνιες φωτογραφίες του, σπαράγματα του έργου του.