Φιλελεύθερος: Ενωμένοι στα δύσκολα

Με τίτλο κεντρικού θέματος “Ενωμένοι στα δύσκολα-Σύμπνοια και θετικό κλίμα στο Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής” κυκλοφορεί σήμερα ο Φιλελεύθερος.

Με επιστολές στα Ηνωμένα Εθνη η Αθήνα κατεδαφίζει τις φαιδρότητες της Άγκυρας και την άκυρη συμφωνία με τη Λιβύη ενώ κλιμακώνεται η διπλωματική εκστρατεία που εκθέτει την Τουρκία. Την ίδια στιγμή επιβεβαιώθηκε το αρραγές εσωτερικό μέτωπο κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής όπου όλα τα κόμματα ενέκριναν και στήριξαν την εθνική γραμμή

- Καταδίκη της Άγκυρας από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο

Ισχυρό μήνυμα από την ΕΕ. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο επισημαίνει ότι το Μνημόνιο Κατανόησης Τουρκίας-Λιβύης  για την οριοθέτηση Θαλασσίων δικαιοδοσιών  στην Μεσόγειο  καταπατά τα κυριαρχικά δικαιώματα  Τρίτων κρατών ,δεν συμβαδίζει με τo Δίκαιο της Θάλασσας και δεν μπορεί να παράξει  καμία νομική συνέπεια για Τρίτα κράτη. Επανεπιβεβαιώνει απερίφραστα την αλληλεγγύη του με την Ελλάδα και την Κύπρο  σχετικά με αυτές τις ενέργειες της Τουρκίας»

-Ιταλική φρεγάτα στην Κύπρο με ισχυρό συμβολισμό

φιλελευθερος

Διαβάστε ακόμη:

-Έγκλημα διαρκείας από Ρασπούτιν και Τουλουπάκη

Καταπέλτης ο Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής στην Προανακριτική

-Λίστα υποψηφίων από τη Γεννηματά!

Σημίτη, Παπανδρέου και Βενιζέλο πρότεινε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, υποστηρίζοντας ότι «και οι τρεις πρώην πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ έβαλαν πλάτη στα δύσκολα για τη χώρα»

-Ευρωβαρόμετρο: Ανεργία και κοινωνικός αποκλεισμός οι μεγάλες ανησυχίες των Ελλήνων

Σε επίπεδο ευρωπαϊκών αξιών θέτουν ως προτεραιότητες την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την αλληλεγγύη μεταξύ χωρών της Ε.Ε., ενώ η κλιματική αλλαγή χαρακτηρίζεται από όλους ως το μείζον περιβαλλοντικό ζήτημα

-Στις δικαστικές αίθουσες θα κριθεί τελική η «μάχη» του AirBnB

Tα δικαστήρια λαμβάνουν αποφάσεις που η μία αντικρούει την άλλη και όλα πλέον συγκλίνουν στην εκτίμηση ότι μόνο όταν κάποια από αυτές τις αποφάσεις γίνει τελεσίδικη, τότε και μόνο τότε θα μπορούμε να πούμε πως υπάρχει μία κατεύθυνση. Ενώ την περασμένη εβδομάδα το Μονομελές Πρωτοδικείο Ναυπλίου δικαίωσε ιδιοκτήτες πολυκατοικίας και απαγόρευσε σε ιδιοκτήτρια διαμερίσματος να μισθώνει το ακίνητό της μέσω του Airbnb, χθες, έγινε γνωστό ότι μία νέα απόφαση από το Πρωτοδικείο Αθηνών κινείται προς την ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση.

-Τραπεζικοί λογαριασμοί: Πώς θα χτίζεται το νέο ακατάσχετο όριο

Ενεργοποιείται από το νέο έτος η ήδη ψηφισμένη αλλά «ανενεργή» διάταξη που επιτρέπει τη σταδιακή αύξηση του ακατάσχετου ορίου στους τραπεζικούς λογαριασμούς. Θα συνδυαστεί με τη νέα πάγια ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών η οποία, ναι μεν είναι ευνοϊκότερη από την υφιστάμενη πάγια ρύθμιση αλλά δεν προστατεύει όποιον ενταχθεί από τη δέσμευση του τραπεζικού του λογαριασμού, όπως συνέβαινε με τη ρύθμιση των 120 δόσεων.

-Η Ελλάδα… επέστρεψε

Ο τίτλος του συνεδρίου της Capital Link στη Νέα Υόρκη «Η Ελλάδα επέστρεψε» αντικατοπτρίζει απόλυτα το κλίμα που διαμορφώνεται για την Ελλάδα, καθώς η χώρα μας μπαίνει ολοένα περισσότερο στα ραντάρ των μεγάλων θεσμικών επενδυτών. Όσοι βρέθηκαν στην αμερικανική μητρόπολη του χρήματος είχαν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να παρουσιάσουν τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και οι αντιδράσεις ορισμένων εκ των μεγαλύτερων επενδυτών στον κόσμο ήταν κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικές, αφού συνειδητοποιούν ότι η Ελλάδα αλλάζει σελίδα και παρουσιάζει σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες.

-Ποιος ακούει το αραβικό #ΜeeToo;

Οι γυναίκες υψώνουν τη φωνή τους εναντίον των σεξουαλικών επιθέσεων που, όπως αποκαλύπτουν, συμβαίνουν παντού. Σε χώρους εργασίας, σε μέσα μεταφοράς, ακόμη και σε τεμένη.

-Μαχαιρώματα λίγο πριν από την κάλπη στη Μεγάλη Βρετανία

Οι ηγέτες Συντηρητικών και Εργατικών ολοκληρώνουν την προεκλογική τους εκστρατεία παραβιάζοντας το fair play, ενώ οι δημοσκοπήσεις προβλέπουν ευρεία επικράτηση των πρώτων, με πιθανή απόλυτη πλειοψηφία στη νέα Βουλή

-«Εχει βάλει τον εαυτό του πάνω από τη χώρα»

Βαριές κατηγορίες για κατάχρηση εξουσίας και παρεμπόδιση του Κογκρέσου εναντίον του Ντ. Τραμπ

-Σανα Μάριν: Μια 34χρονη πρωθυπουργός στη... χώρα των γυναικών

Στη Φινλανδία οι γυναίκες κατέχουν τις περισσότερες ηγετικές θέσεις στα πολιτικά κόμματα, καθιστώντας τη χώρα μια φωτεινή εξαίρεση. Παρ'' όλα αυτά, η νέα πρωθυπουργός δηλώνει πως αυτό που μετρά και την ενδιαφέρει δεν είναι η ηλικία ή το φύλο, αλλά η άσκηση πολιτικής.

-Όλα για όλα ο Ολυμπιακός κόντρα στον... αδελφό του

Ο Πέδρο Μαρτίνς έδωσε σύνθημα πρόκρισης στον τελικό με τον Ερυθρό Αστέρα.

-Οι δύο πιο ακριβοπληρωμένοι προπονητές σε νευρική κρίση

Η Ατλέτικο Μαδρίτης και η Μάντσεστερ Σίτι δεν τα πηγαίνουν καλά αυτή τη σεζόν. Σιμεόνε και Γκουαρδιόλα δέχονται σκληρή κριτική και αμφισβητείται η παρουσία τους την επόμενη σεζόν.

- Πετερ Χαντκε: Δεν αποποιούμαι καμία λέξη που έγραψα για τη Γιουγκοσλαβία

Έως και πορεία διαμαρτυρίας έγινε χθες στην ήρεμη Στοκχόλμη για την απονομή του Νόμπελ στον συγγραφέα, ο οποίος προκάλεσε καταιγισμό αντιδράσεων με την ανακοίνωση της βράβευσής του.

-Λεωνίδας Καβάκος: Οι πολίτες θέλουν να βοηθήσουν με χορηγίες

Ο βιολονίστας και αρχιμουσικός μιλάει για τη λόγια μουσική, τη συνεργασία του με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, αλλά και για τον πολιτισμό στη χώρα μας.

-Χάρτινο ταξίδι στις γειτονιές του κόσμου

Φραντς Κάφκα, Μπρούνο Σουλτς,  Αντρέ Μαλρό, Ζιλιέν Γκρακ, Μέριλιν Ρόμπινσον... Βιβλία από αγαπημένους συγγραφείς που αποτελούν ιδανικό δώρο για τα Χριστούγεννα.

-Μαρί Φρέντρικσον: Σίγησε η βελούδινη φωνή των Roxette

Η τραγουδίστρια του συγκροτήματος που μεσουράνησε τις δεκαετίες του ''80 και ''90 έφυγε από τη ζωή στα 61 της.