Φιλελεύθερος: Δεν τους σώζει η παροχολογία

Φιλελεύθερος: Δεν τους σώζει η παροχολογία

 

Με κεντρικό θέμα «Δεν τους σώζει η παροχολογία - Στο κενό η απόπειρα επιστροφής για τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ», κυκλοφορεί την Παρασκευή ο Φιλελεύθερος.

Οι ψηφοθηρικές υποσχέσεις και η δηλητηριώδης σκανδαλολογία δεν φαίνεται να λειτουργούν ως σανίδα σωτηρίας για τους κυβερνητικούς εταίρους που καταποντίζονται στις δημοσκοπήσεις.

 

Διαβάστε ακόμη στον Φιλελεύθερο που κυκλοφορεί την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου έως και την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018

-ΣΗΜΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΤΥ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ

Ρεσάλτο στο Δημόσιο με υπογραφή ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Οι δημόσιοι υπάλληλοι από 576.876 το 2014, έχουν φτάσει στις 602.908 εκτινάσσοντας το μισθολογικό κόστος σε 16,2 δισ. ευρώ, τα υψηλότερο επίπεδο της τελευταίας 5ετίας.

-ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΣΤΑ ΤΙΡΑΝΑ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΟΖ

Ισχυρισμοί του Αλβανού ΥΠΕΞ Μπουσάτι για συμφωνία με Κοτζιά σύμφωνα με την οποία αποδίδεται στην Αλβανία ένα τμήμα της ΑΟΖ που είχε δοθεί στην Ελλάδα. Τα γεγονότα των τελευταίων εβδομάδων αλλά και η συνεχιζόμενη επιχείρηση υφαρπαγής ελληνικών περιουσιών, κυρίως στη Χιμάρα, διαμορφώνουν κλίμα το οποίο θα στραφεί τελικά εναντίον της μειονότητας

-ΕΝΑΕΡΙΕΣ ΝΤΟΛΤΣΕ ΒΙΤΑ ΚΑΙ ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ ΠΑΡΑΚΑΜΨΕΙΣ ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣ 

Το παράδειγμα του λιτού βίου, ο αποφασιστικός περιορισμός της σπατάλης, προδήλως, είχε ξεκινήσει από την κορυφή της κυβέρνησης. Το “ηθικό πλεονέκτημα” υπερίπτατο υπερήφανο και.... λουκούλλειο. Οι “Αντουανέτες” των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απολάμβαναν το παντεσπάνι τους. Quod me nutrit me destruit

-ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΒΡΗΚΕ Η OLAF

Προάγγελο εξελίξεων για την κακοδιαχείριση κονδυλίων, που αφορούν το προσφυγικό και χτυπάνε καμπανάκι και για τη χώρα και τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη, αποτελεί το πρώτο πόρισμα της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF) σχετικά με παρατυπίες στην ανάθεση συμβάσεων. Το πόρισμα, που βάζει στο κάδρο και την Ελλάδα, αφορά την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Υποστήριξης για το Aσυλο (EASO), καθώς διαπιστώθηκε ότι επιτράπηκαν παραβάσεις στην τήρηση των κοινοτικών κανόνων σχετικά με την υπογραφή συμβάσεων και το επόμενο διάστημα αναμένεται να φτάσουν τα συμπεράσματα στις αρμόδιες αρχές.

-Η ΤτΕ ΦΕΡΝΕΙ ΤΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ

Βασική επιδίωξη του Γιάννη Στουρνάρα είναι να περιοριστεί η αβεβαιότητα για το αύριο των ελληνικών τραπεζών και να επιστρέψει ο κλάδος στον βασικό ρόλο του, ήτοι στη χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας, μέσω της δημιουργίας ενός οχήματος ειδικού σκοπού. Σε περίπτωση που εφαρμοστεί με αποτελεσματικό τρόπο, το φιλόδοξο σχέδιο της ΤτΕ θα «γκρεμίσει» το ποσοστό των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs) κάτω από το 10% εντός 2-3 ετών και παράλληλα θα περιορίσει τα εποπτικά κεφάλαια των τραπεζών

ΤΡΕΙΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ:

-Ο ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΒΑΖΕΙ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΣΕ ΙΕΡΩΝΥΜΟ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

-ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ: ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΑΛΛΙΩΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

-ΜΑΝΩΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ: Η ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΛΕΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΗΜΕΤΕΡΩΝ

FITNESS GAMES - ΕΙΧΑ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΜΟΥ, ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΜΟΥ

Ένας τρόπος να απολαμβάνεις τη βόλτα σου στη φύση να ανακαλύπτεις τις δυνάμεις σου και να αναζωογονείσαι

-Ο “ΘΕΟΣ ΖΕΙ ΣΤΗΝ ΓΗ ΤΩΝ ΚΑΡΤΕΛ”

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα θριαμβεύει στη Σιναλόα, την περιοχή που βασανίζουν η βία και οι ναρκέμποροι, αλλά που οι άνθρωποί της μπορούν να τον καταλάβουν όσο ελάχιστοι στον κόσμο.

1948, ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ 

Ιστορίες για τον Εμφύλιο πόλεμο από τον Σάκη Μουμτζή

Διαβάστε ακόμη στο οικονομικό 16σέλιδο ένθετο του Φιλελεύθερου:

ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΡΙΣΗ

Η διαχειρίστρια κεφαλαίων Μαίρη Βενέτη γράφει για τα σημάδια που δείχνουν ότι βρισκόμαστε μπροστά στην αλλαγή του οικονομικού κύκλου και στο τέλος της ανόδου των αγορών. Τα εργαλεία “προστασίας” των επενδυτών.

Η ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΚΟΜΗ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ

Ο μεγάλης ασθενής, η εγχώρια κτηματαγορά, δεν έχει βγει ακόμη από την κρίση. Παρά τις ενδείξεις συγκρατημένης αισιοδοξίας και τα στοιχεία που καταγράφουν δειλή κινητικότητα, η αγορά παραμένει συνολικά καθηλωμένη στα χαμηλά της αν και τρέχει με διαφορετικές ταχύτητες. Οι παθογένειες είναι πανταχού παρούσες και φρενάρουν την ανάκαμψη.

Μιλούν στον “Φ”ο Κοσμάς Θεοδωρίδης, επικεφαλής του δικτύου Ακίνητα Πόλης και ο Κωνσταντίνος Κιάμος, CEO της UPSTREET

ΤΟ ΣΑΛΟΝΑΚΙ ΤΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ

Μόλις μπεις στα κεντρικά γραφεία αυτής της επιχείρησης καταλαβαίνεις ότι δεν πρόκειται για μια συνηθισμένη εταιρεία «διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις», μία ακόμη εισπρακτική εταιρεία από τις πολλές που δραστηριοποιούνται σήμερα στην Ελλάδα. Ο χώρος είναι ευχάριστος, διακριτικά κομψός. Τα πρόσωπα είναι χαμογελαστά. Το «γραφείο» είναι ένα μικρό σαλόνι με άνετους καναπέδες και χαρούμενα χρώματα....

Μια ιστορία για τον τρόπο που δουλεύουν οι εταιρείες διαχείρισης κόκκινων δανείων στη χώρα μας.

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ: ΜΙΣΗ ΚΑΙ ΠΑΘΗ ΜΙΑΣ ΔΥΝΑΣΤΕΙΑΣ

Δύο στρατόπεδα, μια οικογένεια, με φόντο μια περιουσία 500 εκατ. ευρώ. Ο δικαστικός εμφύλιος των Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου με τον πατέρα τους και πατριάρχη της δαιδαλώδους επιχειρηματικής δυναστείας, Κωνσταντίνο, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και εκτείνεται από την Αθήνα μέχρι τον μακρινό Παναμά. 

ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΤΑ ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ

Ο Κωνσταντίνος Χαροκόπος γράφει για το Bitcoin και εξηγεί ότι ο τελευταίο μαζικό sell off σε όλα τα κρυπτονομίσματα δείχνει πως οι επενδυτές δεν εγκαταλείπουν κάποιο κρυπτονόμισμα για να κινηθούν σε κάποιο άλλο, π.χ. να πουλούν bitcoin και να αγοράζουν ripple. Το sell off δείχνει πως για πρώτη φορά οι επενδυτές εγκαταλείπουν μαζικά τον χώρο των κρυπτονομισμάτων. Συγκεκριμένα, από τα 100 πιο δημοφιλή crypto, τα 93 έχουν καταρρεύσει τις τελευταίες ημέρες.