Φιλελεύθερος: Βουλιάζουμε και αυτοί το βιολί τους

Φιλελεύθερος: Βουλιάζουμε και αυτοί το βιολί τους

Με κεντρικό θέμα «Βουλιάζουμε και αυτοί το βιολί τους - Πολιτική αβεβαιότητα και κυβερνητική ανικανότητα πνίγουν την οικονομία» κυκλοφορεί την Τετάρτη ο Φιλελεύθερος:

Σκηνές... βιβλικής καταστροφής εκτυλίσσονται πλέον σε Χρηματιστήριο και ομόλογα, με την ελληνική οικονομία να θεωρείται εκ νέου εστία κρίσης για την Ευρώπη, τρεις μόλις μήνες μετά τη λήξη του μνημονίου. Η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη, καθώς ορισμένες από τις επιχειρήσεις που αποτελούν στηρίγματα της ελληνικής αγοράς ακολουθούν την τραπεζική κατρακύλα, δεχόμενες ισχυρές πιέσεις, με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο κίνδυνος αποσταθεροποίησης.

πρωτοσέλιδο Φιλελεύθερος

Διαβάστε ακόμη στον Φιλελεύθερο της Τετάρτης 21 Νοεμβρίου 2018:

-ΜΕ ΑΠΕΙΛΕΣ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΝΕΚΡΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ

Συμφωνία... με το ζόρι θέλει η κυβέρνηση με την Εκκλησία, επιλέγοντας τακτική τύπου «καρότο και μαστίγιο» απέναντι στους ιεράρχες, με (προεκλογικό) επίδικο τις 10.000 προσλήψεις που μεθοδεύονται μέσα από την αλλαγή του τρόπου μισθοδοσίας των κληρικών.

-ΕΚΘΕΣΗ “ΧΑΣΤΟΥΚΙ” ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΜΙΣΙΟΝ

Παρά τους διθυράμβους της Αθήνας και τα καλά λόγια από τις Βρυξέλλες, η Ελλάδα χάνει την πρώτη δόση των 600 εκατ. ευρώ, χρήματα που αφορούν την επιστροφή κερδών από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τις Κεντρικές Τράπεζες των χωρών-μελών της ευρωζώνης (τα περιβόητα ANFAs και SNPs).

-ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ

Οι συγκυβερνώντες υπολογίζουν τη δήθεν ζημιά σε 23-85 δισ., τη στιγμή που η συνολική δαπάνη ήταν περίπου στα 50 δισ. ευρώ! Το ΚΙΝΑΛ βάζει στο κάδρο τον Π. Κουρουμπλή, για μία παράνομη απόφαση που προκάλεσε ζημία εκατομμυρίων

-ΝΔ: Τo ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΔΕΠΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΙ

Στην Πειραιώς σημειώνουν ότι το ζήτημα των σκανδάλων «είναι εδώ και θα παραμείνει στο προσκήνιο», «έχουν ανοίξει στόματα». Οι καταγγελίες άλλωστε για υπουργούς «που γνώριζαν» έρχονται από στελέχη που οι ίδιοι διόρισαν. Ο Γ. Σταθάκης βάζει στο κάδρο τη Δικαιοσύνη για την υπόθεση Λαυρεντιάδη

-Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΒΑΖΕΙ ΣΤΟ ΚΑΔΡΟ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗ

Πίσω από δικαστικές αποφάσεις επιχειρεί η κυβέρνηση να καλύψει τις ευθύνες της για την υπόθεση διόγκωσης των χρεών των Ελληνικών Λιπασμάτων προς τη ΔΕΠΑ, που σήμερα βρίσκεται στα 120 εκατ. ευρώ.«Να ρωτήσετε το δικαστήριο, που με δικές του αποφάσεις επέτρεψε τη συνέχιση της προμήθειας της ELFE από τη ΔΕΠΑ» απάντησε χθες ο υπουργός, ερωτηθείς από τον «Φ».

-ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΔΕΝ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΓΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΗΝ ΑΟΖ ΚΥΠΡΟΥ

Ενώ οι γεωτρήσεις στο Τεμάχιο 10 της κυπριακής ΑΟΖ από την αμερικανική πετρελαϊκή εταιρεία Exxon Mobil ξεκίνησαν πριν από λίγες ημέρες και οι προειδοποιήσεις και απειλές από την Τουρκία συνεχίζονται αδιάκοπα, η αμερικανική κυβέρνηση δεν ανησυχεί ιδιαίτερα για το ενδεχόμενο πρόκλησης θερμού επεισοδίου με εμπλοκή ελληνικών και τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

-ΤΟ ΕΥΡΩ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Ιστορικό θετικό ρεκόρ καταγράφει το ευρωβαρόμετρο. Παρά τα περί του αντιθέτου θρυλούμενα, οι πολίτες της Γηραιάς Ηπείρου ταυτίζονται με το κοινό νόμισμα. Το ευχάριστο είναι ότι οι θετικές γνώμες ανεβαίνουν θεαματικά σε Ιταλία, Αυστρία και Ελλάδα.

-ΤΑ ΑΓΚΑΘΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΡΙΔΙΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Τα πολλά ανοιχτά μέτωπα σε ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό και ΑΕΚ λειτουργούν ήδη πιεστικά τις τις διοικήσεις των ομάδων ενόψει του μεταγραφικού Ιανουαρίου. Παίκτες που τα συμβόλαιά τους λήγουν το προσεχές καλοκαίρι θα είναι ελεύθεροι να συζητήσουν για το που θα συνεχίσουν την καριέρα τους.

-ΙΕΡΟΤΕΛΕΣΤΙΑ Η ΑΓΟΡΑ ΕΝΟΣ ΒΥΝΙΛΙΟΥ

Το “Vinyl is Bac” αρχικά ήταν ένα παζάρι. Στον χρόνο που πέρασε και στον χρόνο που μας πλησιάζει, μετεξελίχθηκε σε φεστιβάλ. Η αγορά και η πώληση δίσκων μουσικής παραμένει το ζητούμενο αλλά πια περιλαμβάνει και “παράλληλες εκδηλώσεις” με ελεύθερη είσοδο. Έρχεται στις 7,8 και 9 Δεκεμβρίου στο Cine Κεραμεικός.

-ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΒΑΖΕΙ ΦΡΕΝΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΛΥΡΙΚΗ

Την απομάκρυνση του Γιώργου Λαζαρίδη από το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και της Κατερίνας Κοσκινά από το ΕΜΣΤ, ακολουθεί εκείνη του προέδρου της Λυρικής Σκηνής Σάκη Θεοδωρόπουλου τον οποίο η υπουργός Πολιτισμού Μιρσύνη Ζορμπά δεν κάλεσε ούτε για να ευχαριστήσει για την πολυετή και γόνιμη υπηρεσία του

-ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΗΣ ΠΡΑΓΑΣ

Ιστορίες για τον Εμφύλιο από τον Σάκη Μούμτζη