Φιλελεύθερος: Άθλια συναλλαγή

Φιλελεύθερος: Άθλια συναλλαγή

Με κεντρικό θέμα «Το στημένο διαζύγιο Τσίπρα-Καμμένου για τα αργύρια της εξουσίας» κυκλοφορεί τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου ο «Φιλελεύθερος»:

*Κυβέρνηση οπερέτα με α λα καρτ πλειοψηφίες για ψήφο εμπιστοσύνης και συμφωνία των Πρεσπών, από ένα συνονθύλευμα προθύμων που αθροίζει ρετάλια του πολιτικού περιθωρίου με ανταλλάγματα, αδιαφορώντας για το εθνικό συμφέρον και τη νοημοσύνη των πολιτών.

 

Διαβάστε ακόμη στον Φιλελεύθερο της Δευτέρας 14 Ιανουαρίου: 

-Ανταλλαγή ...συντρόφων

Ο Καμμένος με πόνο αποχωρίστηκε την καρέκλα του αλλά άφησε στο Μαξίμου τις απαραίτητες εφεδρείες που εξασφαλίζουν την επιβίωση της κυβέρνησης Τσίπρα.


- Απαχθέντες, πρόθυμοι και... Ιφιγένειες

Η υπόνοια της «συναλλαγής» και της παροχής ανταλλαγμάτων σε όσους υπουργούς - βουλευτές προέρχονται από τους ΑΝΕΛ ή και από αλλού δώσουν «το φιλί της ζωής» στην παραπαίουσα κυβέρνηση και στηρίξουν και την Συμφωνία των Βουλευτών, ρίχνει βαριά σκιά στο κοινοβούλιο.

-«Σκηνοθετημένο διαζύγιο σε εθνική μετάδοση»

Η προσπάθεια του Καμμένου να υποδυθεί τον μακεδονομάχο πέφτει στο κενό, σύμφωνα με την Πειραιώς. Η αξιωματική αντιπολίτευση χαρακτηρίζει «τραγελαφικό να εμφανίζεται ο Π. Καμμένος να αποχωρεί μαζί με τους ΑΝΕΛ από την Κυβέρνηση, να δηλώνει πως δεν στηρίζει τη ψήφο εμπιστοσύνης και από την άλλη ο Αλ. Τσίπρας να εμφανίζεται βέβαιος πως θα επιτύχει το στόχο των 151 με ψήφους από τους... ΑΝΕΛ»

-Φ. Γεννηματά: Κυβέρνηση με «υπολείμματα» και «γυρολόγους της πολιτικής»

Για αλληλοεκβιασμούς και φαρσοκωμωδία που σκηνοθετήθηκε από τους Τσίπρα - Καμμένο έκανε λόγο η Φώφη Γεννηματά, η οποία μίλησε για πρώτη φορά τόσο έντονα επιθετικά εναντίον των «προθύμων» βουλευτών, πρώην στελεχών και προσωπικοτήτων της Κεντροαριστεράς. Για «φαινόμενο σήψης και έκπτωσης» μίλησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος και χαρακτήρισε «ενδοκυβερνητικούς αποστάτες» τους βουλευτές των ΑΝΕΛ

Γράφουν για την ψήφο εμπιστοσύνης:

-Ξενοφών Κοντιάδης: Ποια δεδηλωμένη;

-Στέλιος Ιωάννης Κουτνατζής: Η αναγκαία κοινοβουλευτική πλειοψηφία

-Άλκης Δερβιτσιώτης : Ψήφος εμπιστοσύνης

-Η συμφωνία των Πρεσπών στο ελληνικό γήπεδο

Ερωτηματικό παραμένει ακόμη ο χρόνος επικύρωσης της πράξης ένταξης της «Βόρειας Μακεδονίας» από τη Βουλή, αφού η σχετική συμφωνία ανάμεσα στη Βορειοατλαντική Συμμαχία και τα Σκόπια αναμένεται να υπογραφεί το νωρίτερο στις αρχές Φεβρουαρίου και υπό την προϋπόθεση ότι η ελληνική Βουλή θα έχει προηγουμένως κυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών.

-Θ. Σκυλλακάκης: «Η ελευθερία και η δημοκρατία έχουν βαρύ τίμημα»

Η Δράση επέλεξε να στηρίξει, όποτε γίνουν οι επόμενες εκλογές, τη Νέα Δημοκρατία και να συνεισφέρει ταυτόχρονα στην προσπάθεια διαμόρφωσης ευρύτερων συναινέσεων των κομμάτων, φορέων και προσωπικοτήτων που ανήκουν στον ευρύτερο μεταρρυθμιστικό και πραγματικά προοδευτικό χώρο.

-«Προίκα» στην επόμενη κυβέρνηση οι αποκρατικοποιήσεις 

Σε χαμένη χρονιά κινδυνεύει να εξελιχθεί το 2019 για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, αφού η ολοκλήρωση πολλών από τις εν εξελίξει φαίνεται ότι θα μείνει για την επόμενη κυβέρνηση.

-Βόμβα η πολιτική αβεβαιότητα για το Χρηματιστήριο

Οι χαμηλοί τζίροι και το υποτονικό επενδυτικό ενδιαφέρον, μαζί με τις πολιτικές αναταράξεις, κάλυψαν το γεγονός ότι το Χρηματιστήριο της Αθήνας συμπλήρωσε δεύτερη διαδοχική εβδομάδα με θετικό πρόσημο για τον Γενικό Δείκτη. 

-Τα παλαιά ακίνητα κινούν την αγορά

Έρευνα της ΕΠΠΑ δείχνει ότι τα φθηνά ακίνητα έχουν εξαντληθεί και οι τιμές για τα νεόδμητα εκτοξεύονται στα ύψη!

-Το Μαξίμου στη λογική «Τσοβόλα, δώσ'' τα όλα»

Αναζητούνται μέτρα που αφορούν μεγάλα τμήματα του πληθυσμού, τα αποτελέσματα των οποίων θα φανούν όσο το δυνατόν πιο κοντά στις κάλπες. Ο Αλέξης Τσίπρας θέλει μέχρι τις εκλογές να έχουν περάσει το νέο πλαίσιο προστασίας της κύριας κατοικίας, το επίδομα στέγασης, ο νέος κατώτατος μισθός και οι αλλαγές στη ρύθμιση των 120 δόσεων.

-Τραπεζικό κάλεσμα σε επενδυτικό τραπέζι 

Καθ' όλη τη διάρκεια του 2018 οι τράπεζες πούλησαν δάνεια ύψους 9 δισ. ευρώ. Και μέσα στο 2019 δεν αποκλείεται να υπάρξουν κοσμογονικές εξελίξεις.

-To FBI ερευνά τον Τραμπ για πράκτορα των Ρώσων

Νέα και ακόμη πιο σοβαρή διάσταση παίρνει η υπόθεση του «ρωσικού δακτύλου» στις ΗΠΑ μετά την έρευνα που ξεκίνησε το FBI μετά την αποκάλυψη των New York Times.

- Δεσμώτες του Brexit

Αύριο η κρίσιμη ψηφοφορία. Χιτσκοκικό θρίλερ στο βρετανικό Κοινοβούλιο με την Τερέζα Μέι να απειλείται με οδυνηρή ήττα, καθώς οι Εργατικοί, οι περίπου 100 «αντάρτες» των Τόρις και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν διαμηνύσει ότι θα καταψηφίσουν τη συμφωνία που έχει υπογράψει με τις Βρυξέλλες. Οι Βρυξέλλες δηλώνουν έτοιμες για αναβολή του Brexit ακόμη και μέχρι τον Ιούλιο.

-Τα θέατρα έβαλαν τα καλά τους

Η χώρα του Τσέχοφ και του Στανισλάφσκι τιμά τον «βασιλιά» των παραστατικών τεχνών

-Δεν μπορούμε ν'' αλλάξουμε τον κόσμο, μόνο τη στάση μας

Γνωστός και αγαπητός ιατρός, φιλόσοφος, δοκιμιογράφος και σπουδαίος ποιητής, ο Βάσος Η. Βογιατζόγλου συγκέντρωσε προσφάτως τα ποιητικά του υπάρχοντα και μιλά στον “Φ” με αφορμή την έκδοση.

-Γυμνός χορός ως «κοινωνία»

Μια παράσταση στην οποία δεν ακούγεται καθόλου μουσική, αλλά οι καλλιτέχνες αντλούν τον ρυθμό από την ανάσα και τα πέλματα του διπλανού τους και αφηγούνται με το σώμα.

-Αποστομωτική απάντηση και βήμα τίτλου για τον ΠΑΟΚ

Πέρασε με 0-3 από την Τρίπολη και έκοψε τη φόρα του Ολυμπιακού διατηρώντας προβάδισμα 8 βαθμών.

- Φώναξε «είμαι εδώ»!

«Έπνιξε» τον Λεβαδειακό και έστειλε προειδοποιητικό μήνυμα στον ΠΑΟΚ ότι θα τον κυνηγήσει ως το τέλος.

- Παναθηναϊκός: Πάθημα και μάθημα

Το 2-2 με την Ξάνθη προσγείωσε απότομα τις φιλοδοξίες του Παναθηναϊκού, καθώς για πρώτη φορά φέτος η ομάδα εμφανίστηκε επιπόλαιη παρά το πάθος και τη δίψα για τη νίκη.