Φιλελεύθερος: Ανάπτυξη στην πράξη

Φιλελεύθερος: Ανάπτυξη στην πράξη

Με τίτλο κεντρικού θέματος «Ανάπτυξη στην πράξη – Ο πρώτος προϋπολογισμός που βάζει φρένο στη λιτότητα», κυκλοφορεί σήμερα Παρασκευή και το σαββατοκύριακο με 104 σελίδες στα περίπτερα o «Φιλελεύθερος».

Η συνολική οικονομική πολιτική της κυβέρνησης στηρίζει το 89% της κοινωνίας και τα οφέλη είναι για όλες τις κοινωνικές ομάδες. 8 στα 10 ευρώ των ελαφρύνσεων θα πηγαίνουν σε μειώσεις φόρων.

- 1,18 δισ. ευρώ ελαφρύνσεις το 2020

- 436 εκατ. ευρώ περιθώριο για μέρισμα το 2019

- 9% εισαγωγικός φορολογικός συντελεστής για τα φυσικά πρόσωπα

- 24% ο φόρος για τις επιχειρήσεις

- 2.000 ευρώ επίδομα και αύξηση αφορολόγητου για κάθε παιδί

- 5% από 10% ο φόρος στα μερίσματα

- 95% από 100% η προκαταβολή φόρου για επιχειρήσεις

- Αναστολή ΦΠΑ στις οικοδομές και φόρου υπεραξίας ακινήτων

- Μείωση ασφαλιστικών εισφορών

Στόχοι:

•7,3 δισ. ευρώ περισσότερα στην οικονομία από την αύξηση του ΑΕΠ κατά 2,8%

• Πρόβλεψη για αύξηση επενδύσεων κατά 13,4%

• 2,44 δισ. ευρώ εσοδα από ιδιωτικοποιήσεις

• Μείωση χρέους στο 167% του ΑΕΠ από 173,3% φέτος

• 100.000 νέες θέσεις εργασίας από τη μείωση της ανεργίας στο 15,6% από 17,4%

• Πρωτογενές πλεόνασμα 3,56% για το 2020 και 3,73% για το 2019

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Διαβάστε ακόμη:

- Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα σε δύο χρόνια θα είναι μια άλλη χώρα»

Ο πρωθυπουργός βάζει ψηλά τον πήχη και διαμηνύει στο διεθνές ακροατήριο πως η χώρα γύρισε σελίδα οριστικά.

Συνεντεύξεις:

- Βασίλης Κικίλιας: Ο αντικαπνιστικός νόμος θα εφαρμοστεί οριζοντίως και χωρίς κανέναν αστερίσκο

O υπουργός Υγείας μιλά στον «Φ» για τον αντικαπνιστικό νόμο. Τη στήριξη του δημοσίου συστήματος υγείας και μέσω συμπράξεων με τον ιδιωτικό τομέα, το νέο μοντέλο παροχής υπηρεσιών.

- Μάνος Λογοθέτης: Η κυβέρνηση έχει σχέδιο και δεν θα παραπλανήσει τις τοπικές κοινωνίες

Δυστυχώς, η Ελλάδα είχε γίνει χώρος φιλοξενίας και θεωρούσαμε ότι το θέμα είναι πόσοι έρχονται, πόσους θα φιλοξενήσω. Οι αριθμοί έχουν και την παράμετρο διαδικασίες εξόδου, που είχε ξεχαστεί. Εχουμε υποσχεθεί στην Ε.Ε. ότι θα επιστρέψουμε 10.000 άτομα μέχρι το τέλος του 2020, αναφέρει ο ειδικός γραμματέας πρώτης υποδοχής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Όλο το σχέδιο της κυβέρνησης για τη διαχείριση του μεταναστευτικού.

- Παύλος Χρηστίδης: Κανείς δεν θέλει διαγραφές, αλλά και τόση εσωστρέφεια

«Κανείς δεν θέλει διαγραφές» υπογραμμίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, ωστόσο τονίζει ότι η ενότητα της παράταξης πρέπει να διαφυλαχθεί. «Κάθε αγωνία, κάθε σκέψη κάθε όνειρο των ανθρώπων που πίστεψαν και αγάπησαν το ΠΑΣΟΚ είναι η βάση της καθημερινής μας προσπάθειας».

- Υπεύθυνες δηλώσεις και πιστοποιητικά από το σπίτι

Στη μάχη κατά της γραφειοκρατίας με ψηφιακές ταυτότητες και ενοποίηση μητρώων - Ενα ολιστικό σχέδιο για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών στις συναλλαγές τους με το Δημόσιο, περιέγραψε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

- Ψήφος αποδήμων: Το ΚΚΕ «σφραγίζει» τη συναίνεση

Οι δύο προϋποθέσεις, ο στόχος της κυβέρνησης και η απόφαση της ερχόμενης Τρίτης.

- Το μετέωρο συνέδριο της Φώφης Γεννηματά

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής και ο στενός πυρήνας γύρω της βρίσκονται υπό απειλή, ωστόσο η ίδια έχει αποδείξει ότι ξέρει να επιβιώνει.

- To πικρό χαμόγελο των απροστάτευτων παιδιών

Ρεπορτάζ: Ανησυχητικά τα στοιχεία για τα εξαφανισμένα ασυνόδευτα ανήλικα προσφυγόπουλα, αλλά και για τα κακοποιημένα στη χώρα μας.

- Συνέντευξη Γιώργος Νικολαϊδης: Ανάγκη εθνικού σχεδίου για τα παιδιά που βιώνουν τη βία

Ο ψυχίατρος και διευθυντής Δ/νσης Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας του Κέντρου για τη Μελέτη και την Πρόληψη της Κακοποίησης - Παραμέλησης των Παιδιών του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το σύστημα παιδικής προστασίας.

- Η μετωπική σύγκρουση για ένα deal που έβαλε στη μέση τα συνδικάτα

General Motors εναντίον Fiat-Chrysler. Η GM κατηγορεί την FCA ότι επί χρόνια και κυρίως την περίοδο της ηγεσίας του Σέρτζιο Μαρκιόνε, έκανε πολυτελή και πανάκριβα «δώρα» στην ηγεσία του συνδικάτου της UAW για να διασφαλίσει ευνοϊκούς όρους στις συμβάσεις εργασίας, που θα της διασφάλιζαν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Διαβάστε επίσης:

- Σαρόν Γκολάν-Γιαρόν: Ταξίδι στην καρδιά του Τελ Αβίβ και του Μπάουχαους

Με περισσότερα από 4.000 κτίρια, η Λευκή Πόλη η οποία έχει ανακηρυχθεί τοποθεσία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, αποτελεί τη μεγαλύτερη συλλογή από κτίσματα του Μπάουχαους στον κόσμο. 

- Από σήμερα Σφυράκι για τον μπλε γορίλα και τη Θεσσαλονίκη

Μια μεγάλη δημοπρασία έργων ζωγραφικής και γλυπτικής από τον Βαγγέλη Καπόπουλο στο Electra Palace.

- Συνέντευξη Δημήτρης Παπαδημητρίου: Η τέχνη είναι η βασική αιτία να υπάρχεις πέραν των ζωωδών αναγκών

Ο συνθέτης μιλά για την παράσταση «Μεγάλος Αιρετικός» - Μέρος Δεύτερον που ανεβαίνει απόψε και αύριο στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, για τον «Moby Dick» αλλά και για τον ρόλο της μουσικής στη σημερινή κοινωνία.

- Βιβλίο: Φωνή στον ποιητή των βουνών...

Στο καινούργιο του μυθιστόρημα «Οδός Οφθαλμιατρείου», ο Ευάγγελος Αυδίκος δικαιώνει τον αδικαίωτο Κώστα Κρυστάλλη.

- Τρικυμία στο λιμάνι

Η αλληλογραφία Μαρινάκη - Κόκκαλη αποκαλύπτει το «βρόμικο παιχνίδι» του πρώην προέδρου.

- Κόπα Λιμπερταδόρες: Ο τελικός των δύο «θαυμάτων» ενός ταλαιπωρημένου ποδοσφαίρου

Ο Ζορζ Ζεσούς έφυγε από την Αλ Χιλάλ, που με τον Ραζβάν Λουτσέσκου είχε φτάσει στον τελικό του Champions League Ασίας, για να βρει τον δρόμο του προς την ευρωπαϊκή ελίτ μέσω της Φλαμένγκο. Ο Μαρσέλο Γκαγιάρδο έχει δημιουργήσει μια ομάδα που κυριαρχεί και για καλή του τύχη ο Μέσι τον... παρακολουθεί.

Διαβάστε ακόμη στο οικονομικό ένθετο του Φιλελεύθερου:

- Το μεγάλο «ξεκαθάρισμα»

Τι φέρνει η ανάγκη μείωσης των κόκκινων δανείων και οι τιτλοποιήσεις μαμούθ των τραπεζών. Πως θα λειτουργήσουν οι νέοι «ιδιοκτήτες» των NPE''s. Πώς θα αλλάξουν χέρια χιλιάδες σπίτια και επιχειρήσεις

- Η συνταξιοδότηση μέσα από τα μάτια ενός νομπελίστα

Το συνταξιοδοτικό πρόβλημα, κατά τον νομπελίστα οικονομολόγο Γουίλιαμ Σαρπ στηρίζεται σε δύο βασικές αβεβαιότητες. Η πρώτη είναι η επενδυτική αβεβαιότητα και η δεύτερη είναι η αβεβαιότητα του προσδόκιμου ζωής.

- Έτοιμη η "dream team" του Ελληνικού

Μια μεγάλη ομάδα επιχειρηματιών συγκροτείται, με στόχο της “κάθοδό” της στο Ελληνικό. Στο στόχαστρο της οι πολυπαραμετρικές αναπτύξεις αναπτύξεις που φέρνει η επένδυση στο εμπορικό πεδίο. Που οδηγούν οι κινήσεις του Πάνου Γερμανού και του Βασίλη Κάτσου και πως η “ένεση” των οικογενειών Βασιλάκη, Λασκαρίδη, Τσάκου και Κωνσταντακόπουλου στα Attica Stores, κινεί το σχήμα προς την “παραλία”, διαμορφώνοντας μεγάλες συνέργειες και συμπράξεις.

- Νέες τεχνολογίες: Από τα «έξυπνα» κινητά στο «έξυπνο» οδικό δίκτυο

Πώς μια μικρή ισραηλινή startup, εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ βάζει τις βάσεις για τη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης, αποδεσμεύοντας το όχημα από το βύσμα και μειώνοντας το μέγεθος και το κόστος της μπαταρίας. Ολες οι εξελίξεις στον κλάδο του ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

- O καταναλωτής θα πουλάει απευθείας ρεύμα στο δίκτυο

Εχοντας φορτίσει μέσω ενός οικιακού φωτοβολταϊκού την μπαταρία του ηλεκτρικού αυτοκινήτου του στη διάρκεια της νύχτας, οπότε οι τιμές θα είναι χαμηλότερες, ο «παραγωγός-καταναλωτής» θα σταθμεύει το όχημά του δίπλα στην εταιρεία όπου εργάζεται και μέσω του κοντινότερου σημείου φόρτισης θα πουλάει σε αυτήν τις περίσσιες ποσότητες ενέργειας που έχουν απομείνει στην μπαταρία του.

- Η «φρενίτιδα» της Black Friday και ο αντίκτυπος στην αγορά

Τα ταμεία των εταιρειών «σπάνε» γεμίζοντας ζεστό χρήμα, καθώς οι πελάτες στήνονται για ώρες στην ουρά - αν δεν έχουν στήσει αντίσκηνο από το προηγούμενο βράδυ.

- 3D Printing: Από μία βίδα… έως έναν πύραυλο

Η τεχνολογία «μεγάλωσε». Οχι μόνο «ηλικιακά», αλλά και κατασκευαστικά, αφού πλέον υπάρχουν εκτυπωτές ικανοί να τυπώσουν ακόμα και πυραυλοκινητήρες.

Επίσης αυτή την Παρασκευή ο Φιλελεύθερος κυκλοφορεί με αφιέρωμα 40 σελίδων στην Υγεία και το Φάρμακο. Στα περίπτερα θα βρείτε μαζί με την εφημερίδα και το βιβλίο “Steven Horwitz: Τα αυστριακά οικονομικά και ο φιλελευθερισμός στον 21ο αιώνα”. Μια έκδοση του Φιλελεύθερου σε συνεργασία με το ΚΕΦίΜ (www.kefim.org)