FIFA: Το Grexit δεν είναι καθόλου μακριά - Ποδόσφαιρο με όπλα δεν γίνεται

FIFA: Το Grexit δεν είναι καθόλου μακριά - Ποδόσφαιρο με όπλα δεν γίνεται

«Απαράδεκτα» χαρακτήρισε τα γεγονότα της Τούμπας ο πρόεδρος της επιτροπής παρακολούθησης της FIFA, Herbert Hubel, σε συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε μετά τη συνάντησή του με τον υφυπουργό Αθλητισμού και τον πρόεδρο της ΕΠΟ.

Ο κύριος Hubel απέφυγε να μπει σε λεπτομέρειες για το τι συζήτησε με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, αλλά τόνισε ότι η ΕΠΟ με την κυβέρνηση πρέπει να πάρουν πρωτοβουλίες. 

Παράλληλα, επεσήμανε πως το Grexit δεν είναι πια μακρινό και το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει φτάσει σε οριακό σημείο. 

Εξάλλου, δήλωσε ότι η FIFA γνωρίζει για τα περιστατικά βίας που αμαυρώνουν το ελληνικό ποδόσφαιρο, για τους εκβιασμούς και τις απειλές, ενώ διερωτήθηκε «πώς είναι δυνατόν να φέρεις παιδιά σε ένα γήπεδο με όπλα».

«Στην Τούμπα διακυβεύτηκε η ασφάλεια και η σωματική ακεραιότητα ανθρώπων», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της FIFA.

Επιπλέον, έθεσε το ερώτημα για το πώς γίνεται οι ελληνικές ομάδες να τα κάνουν όλα σωστά εκτός συνόρων ενώ ζήτησε τη βοήθεια του ελληνικού Τύπου, προκειμένου να μην οξύνονται περισσότερο τα πνεύματα.

Ο κύριος Hubel ενημέρωσε πως θα υποβάλλει στην FIFA λεπτομερή αναφορά για τα γεγονότα και το συμβούλιο της παγκόσμιας ομοσπονδίας θα λάβει τις αποφάσεις που αφορούν στην Ελλάδα.

Επίσης, διευκρίνισε ότι «εμείς είμαστε εδώ για να επιβλέπουμε και να βοηθάμε». 

Όσον αφορά τη συνάντησή του με τον κ. Βασιλειάδη, ανέφερε ότι «είχαμε μια συνάντηση πριν με τον υφυπουργό Αθλητισμού, όπου συζητήθηκε πως μπορεί η ελληνική ποδοσφαιρική οικογένεια μπορεί να λύσει το πρόβλημα, ενώ ξεκαθαρίστηκε ότι η κυβέρνηση δεν έχει θέληση να παρέμβει στα του ποδοσφαίρου, απλά η απόφαση της αναβολής πάρθηκε για λόγους ασφαλείας. Η συζήτηση περιστράφηκε για το πως ΕΠΟ και Πολιτεία μπορούν να βρουν λύσεις για να συνεχίσει το ποδόσφαιρο και ο αθλητισμός και μας υποσχέθηκαν ότι θα τις βρουν!». 

AP Photo/Petros Giannakouris