Fed: Ζητάει από τις αμερικανικές αρχές να αναλάβουν δράση κατά των φυλετικών ανισοτήτων

Fed: Ζητάει από τις αμερικανικές αρχές να αναλάβουν δράση κατά των φυλετικών ανισοτήτων

Περισσότερη δράση χρειάζεται να αναληφθεί από το Κογκρέσο, την ομοσπονδιακή κυβέρνηση και τις πολιτειακές και τοπικές αρχές στις ΗΠΑ για να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά οι εισοδηματικές ανισότητες και η ανισοκατανομή του πλούτου, δήλωσαν δύο υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της Fed.

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση του κόσμου για τις φυλετικές ανισότητες που υπάρχουν όσον αφορά το εισόδημα και τον πλούτο φέρνοντας σε επαφή επιχειρήσεις, μη κερδοσκοπικές οργανώσεις και τράπεζες, για να εργαστούν για την αντιμετώπιση των ανισοτήτων, δήλωσε ο πρόεδρος της Fed Νέας Υόρκης Τζον Ουίλιαμς στη διάρκεια διαδικτυακής συζήτησης με βουλευτές που διοργάνωσε το Congressional Black Caucus (Κοινοβουλευτική Ομάδα για την Προώθηση Θεμάτων της Αφροαμερικανικής Κοινότητας).

"Αυτό που χρειαζόμαστε όντως είναι μια πραγματικά ισχυρή συνεργασία κατά την οποία το Κογκρέσο και η κυβέρνηση του ομοσπονδιακού κράτους και αυτές σε τοπικό επίπεδο θα διαδραματίσουν τον ρόλο τους σε αυτά τα ζητήματα (...) και όλοι θα εργαζόμαστε από κοινού", σημείωσε ο Ουίλιαμς.

Στο ίδιο μήκος κύματος μίλησε και ο πρόεδρος της Fed Ατλάντα Ράφαελ Μπόστιτς, ο οποίος επικαλέστηκε επίσης ως παράδειγμα το γεγονός ότι η Fed μπορεί να προσφέρει δάνεια, αλλά δεν μπορεί να δώσει επιχορηγήσεις σε επιχειρήσεις ή κοινότητες. "Αυτά είναι περισσότερο θεσμικά ζητήματα, τα οποία θα πρέπει όλοι να αντιμετωπίσουμε", σημείωσε.

Η Fed εξέδωσε νέες οδηγίες κατά την συνεδρίασή της την περασμένη εβδομάδα, υπογραμμίζοντας ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν χαμηλά έως ότου η οικονομία των ΗΠΑ βρεθεί σε καλό δρόμο για την επίτευξη του στόχου της για 2% μέσο πληθωρισμό με την πάροδο του χρόνου. Η προσέγγιση αυτή δίδει μεγαλύτερη έμφαση στην αντιμετώπιση των ελλείψεων όσον αφορά την απασχόληση, συμπεριλαμβανομένης της κάλυψης των χασμάτων μεταξύ μαύρων και λευκών εργαζομένων και όσον αφορά άλλα δημογραφικά ζητήματα.

Ο Μπόστιτς επανέλαβε την δέσμευση της Fed να υποστηρίξει όλους τους εργαζόμενους κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης που οφείλεται στην πανδημία του νέου κορονοϊού. "Ενεργήσαμε γρήγορα και ενεργήσαμε με τόλμη και θα συνεχίσουμε να είμαστε παρόντες", σημείωσε αναφερόμενος στην κρίση που προκλήθηκε από την COVID-19.

"Δεν θα κάνουμε πίσω έως ότου όλοι αποκτήσουν μια καλύτερη θέση", κατέληξε.