7ος χρόνος, ημέρα 2219η
Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2021

Φάουτσι: Οι ΗΠΑ θα επενδύσουν 3,2 δισ. δολάρια σε χάπια κατά του κορονοϊού

Φάουτσι: Οι ΗΠΑ θα επενδύσουν 3,2 δισ. δολάρια σε χάπια κατά του κορονοϊού

Επένδυση 3,2 δισ. δολάρια από τις ΗΠΑ, προκειμένου να προχωρήσει η ανάπτυξη αντιικών χαπιών κατά του κορονοϊού, γνωστοποίησε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στον Λευκό Οίκο ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος των ΗΠΑ Δρ. Άντονι Φάουτσι, σύμφωνα με το Associated Press.

Σύμφωνα με τον Φάουτσι πρόκειται για ένα μόνο μέρος του νέου «αντιικού προγράμματος για της πανδημίες» με στόχο την ανάπτυξη φαρμάκων που θα αντιμετωπίζουν τα συμπτώματα που προκαλούν δυνητικά επικίνδυνοι ιοί όπως ο νέος κορονοϊός.

Τα χάπια για το Covid-19, τα οποία θα χρησιμοποιούνται για να ελαχιστοποιήσουν τα συμπτώματα μετά από μόλυνση, βρίσκονται υπό ανάπτυξη και είναι πιθανό να αρχίσουν να καταφθάνουν μέχρι το τέλος του έτους, ενώ ακόμη εκκρεμεί η ολοκλήρωση των κλινικών δοκιμών, όπως αναφέρεται.

Ο Φάουτσι είπε ότι το νέο πρόγραμμα θα επενδύει στην «επιτάχυνση διαδικασιών που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη» και αφορούν την καταπολέμηση της Covid-19, αλλά θα λειτουργήσει επίσης και ως εργαλείο καινοτομίας σε ό,τι αφορά νέες θεραπείες για άλλους ιούς.

«Υπάρχουν λίγες θεραπείες για πολλούς ιούς, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να προκαλέσουν πανδημίες», τόνισε ο Φάουτσι αλλά, όπως πρόσθεσε, «τα εμβόλια παραμένουν ξεκάθαρα το επίκεντρο του οπλοστασίου μας».

Οι πρώτες πληροφορίες για τα σχέδια της κυβέρνησης που αφορούν τα συγκεκριμένα χάπια, μεταδόθηκαν για πρώτη φορά την Πέμπτη από τους New York Times.