Φάουτσι: Καλή ιδέα οι υποχρεωτικοί εμβολιασμοί των μαθητών

Φάουτσι: Καλή ιδέα οι υποχρεωτικοί εμβολιασμοί των μαθητών

Υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού των μαθητών που θα κάνουν δια ζώσης μαθήματα στα σχολεία τάχθηκε ο επικεφαλής σύμβουλος του Λευκού Οίκου Δρ. Άντονι Φάουτσι  τονίζοντας πως όλα δείχνουν πως τα οφέλη υπερτερούν σημαντικά των κινδύνων.

«Πιστεύω ότι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των παιδιών που θα εμφανιστούν στα σχολεία είναι καλή ιδέα», δήλωσε ο κορυφαίος Αμερικανός επιδημιολόγος και σύμβουλος της κυβέρνησης Μπάιντεν για την πανδημία, στο CNN.

Ο Φάουτσι παραδέχθηκε ότι πολλοί θα αντιδράσουν σ’ αυτή την ιδέα, αλλά όπως επεσήμανε «δεν είναι κάτι νέο», αφού εδώ και δεκαετίες είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός μαθητών για την πολιομυελίτιδα, την ιλαρά, την παρωτίτιδα, την ερυθρά και την ηπατίτιδα. »Άρα δεν θα ήταν κάτι νέο, να απαιτηθεί εμβολιασμός για να πάνε τα παιδιά στο σχολείο», σημείωσε.

Τα κρούσματα της Covid-19 αυξάνονται στις ΗΠΑ – και μεταξύ παιδιών – καθώς εξαπλώνεται η πιο λοιμογόνος παραλλαγή Δέλτα. Ο FDA δεν έχει εγκρίνει ακόμη τη χορήγηση κάποιου εμβολίου για την Covid-19 σε παιδιά κάτω των 12 ετών, αλλά πρόσφατα έλαβε πλήρη έγκριση το εμβόλιο της Pfizer για τους άνω των 16. Ο δρ Φράνσις Κόλινς, διευθυντής των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας, είπε ότι η Pfizer αναμένεται να παρουσιάσει τον επόμενο μήνα τα ευρήματα κλινικών δοκιμών σε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών, αλλά όπως επεσήμανε μπορεί να χρειαστεί να περάσουν μήνες μέχρι να δοθεί έκτακτη έγκριση για τη χορήγηση του εμβολίου σε παιδιά.

Το θέμα με τους εμβολιασμούς των μαθητών απασχολεί όλο τον κόσμο και όχι μόνο τις ΗΠΑ. Έμφαση στον εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας 12 έως 17 ετών εν όψει και της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς φαίνεται πως δίδει και η κυβέρνηση, όπως επεσήμανε χθες μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ ο υπουργός Επικρατείας, ‘Ακης Σκέρτσος.

«Οι γονείς, που έχουν παιδιά στα σχολεία και δεν τα έχουν ακόμη εμβολιάσει να γνωρίζουν πως έχουν ακόμη τον χρόνο, το επόμενο 10μερο – 15μερο να εμβολιάσουν τα παιδιά τους. Θα κάνουμε μία ειδική καμπάνια την επόμενη εβδομάδα, στοχευμένη στην ενημέρωση των γονιών, που έχουν παιδιά, που πηγαίνουν στο σχολείο, 12 έως 17 ετών, για να απαντήσουμε σε όλα τα εύλογα ερωτήματα σχετικά με τον εμβολιασμό των ανηλίκων και να καταλάβουν πως είναι πολύ υψηλότερος ο κίνδυνος εάν νοσήσουν σε σχέση με το εάν κάνουν το εμβόλιο».