«Fake news» το μπλε νερό της ΕΥΑΘ - Ήταν υγρό ηλιακού θερμοσίφωνα

«Fake news» το μπλε νερό της ΕΥΑΘ - Ήταν υγρό ηλιακού θερμοσίφωνα

Μια τρύπα στο δίκτυο του ηλιακού θερμοσίφωνα ήταν η αιτία για το μπλε νερό που έτρεχε από βρύση καταστήματος στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης.

Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος που μπέρδεψε τη διαρροή φρέον από τον ηλιακό θερμοσίγωνα, με το εισερχόμενο νερό από την ΕΥΑΘ, πόσταρε σχετικό βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το οποίο «κατέβασε» μόλις κατάλαβε το λάθος του.

Ο Γιώργος Αρχοντόπουλος, πρόεδρος εργαζομένων της ΕΥΑΘ μιλώντας στο Grtimes, εξήγησε: «ο ηλιακός του θερμοσίφωνας, που περιβάλλεται από ένα στρώμα μπλε υγρού (για να μην παγώνει τον χειμώνα), είχε κάποια διαρροή. Όταν η πίεση στο δίκτυο του ηλιακού είναι καλή, το νερό δεν εισρέει στο εσωτερικό του θερμοσίφωνα. Τώρα όμως επειδή άδειασε το δίκτυο της ΕΥΑΘ, έπεσε η πίεση στο εσωτερικό του θερμοσίφωνα και λόγω της διαρροής που είχε ο άνθρωπος στον ηλιακό του, έγινε αναρρόφηση του μπλε υγρού και στη συνέχεια το κατέβασε στο σωλήνα του ζεστού νερού».

Μάλιστα, ο κ. Αρχοντόπουλος αναφέρει ότι στις 9:15, όταν κι ανέβηκε το συγκεκριμένο βίντεο, «στον Εύοσμο δεν στέλναμε νερό. Αφότου του εξηγήσαμε τι ακριβώς συνέβη, ο ίδιος προς τιμήν του, κατέβασε το βίντεο και ζήτησε συγγνώμη».