Facebook και Twitter «κατέβασαν» ανάρτηση Τραμπ για κορονοϊό και γρίπη ως fake news

Facebook και Twitter «κατέβασαν» ανάρτηση Τραμπ για κορονοϊό και γρίπη ως fake news

Facebook και Twitter «έκοψαν» την ανάρτηση του Τραμπ με την οποία υποβάθμιζε την απειλή του κορονοϊού συγκρίνοντας τον με τη γρίπη: «Πολλοί άνθρωποι κάθε χρόνο πεθαίνουν από τη γρίπη παρά το εμβόλιο», έγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ και ισχυρίστηκε ότι ο κορονοϊός είναι «στους περισσότερους πληθυσμούς πολύ λιγότερο θανατηφόρος».

Στην ανάρτησή του ο Αμερικανός πρόεδρος διερωτήθηκε μάλλον ρητορικά: «Θα κλείσουμε τη χώρα μας;» για να απαντήσει ο ίδιος: «Όχι, έχουμε μάθει να ζούμε μαζί της (με τη γρίπη), όπως ακριβώς μαθαίνουμε να ζούμε με τον Covid».

Λίγη ώρα αργότερα το Facebook διέγραψε την ανάρτηση του προέδρου των ΗΠΑ. Ο εκπρόσωπος της διαδικτυακής πλατφόρμας, Άντι Στόουν, δήλωσε ότι η εταιρεία κατέβασε την ανάρτηση επειδή παραβιάζει τους κανόνες της σε ό,τι αφορά την παραπληροφόρηση για την Covid-19.

Στη συνέχεια, το Twitter πρόσθεσε μια επισήμανση στην ανάρτηση του Τραμπ, στην οποία αναφέρεται ότι η δήλωση αυτή ενδέχεται να περιλαμβάνει δυνητικά παραπλανητικές πληροφορίες.

«Αυτό το τουίτ παραβίασε τους Κανόνες του Twitter για τη διάδοση παραπλανητικών και δυνητικά επιβλαβών πληροφοριών σχετικών με την Covid-19. Ωστόσο, το Twitter έκρινε ότι ίσως είναι προς το συμφέρον του κοινού να παραμείνει προσβάσιμο», απάντησε η πλατφόρμα.

Αναλυτικά, η ανάρτηση του Ντ. Τραμπ ανέφερε:

«Η εποχική γρίπη έρχεται! Πολλοί άνθρωποι κάθε χρόνο, μερικές φορές πάνω από 100.000, και παρά το εμβόλιο, πεθαίνουν από τη γρίπη. Θα κλείσουμε τη χώρα μας; Όχι, έχουμε μάθει να ζούμε μαζί της, όπως θα μάθουμε να ζούμε και με τον Covid, που είναι πολύ λιγότερο θανατηφόρος στους περισσότερους πληθυσμούς».

Ο Τραμπ, που επέστρεψε αργά χθες το βράδυ, έπειτα από νοσηλεία σχεδόν 4 ημερών στο Ιατρικό Κέντρο Ουόλτερ Ριντ, αναμένεται να λάβει την πέμπτη δόση του αντιικού φαρμάκου ρεμδεσιβίρη, ενώ παίρνει και το στεροειδές δεξαμεθασόνη, που χρησιμοποιείται συνήθως σε σοβαρότερες περιπτώσεις ασθενών.

Σημειώνεται πως μέσα σε 10 μήνες περισσότεροι από 210.000 Αμερικανοί έχουν πεθάνει από τον κορονοϊό, ενώ τα κρούσματα υπερβαίνουν τα 7 εκατ.