Φ. Πιπιλή: Αντιπρόεδρος επιτροπής Πολιτισμού στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Φ. Πιπιλή: Αντιπρόεδρος επιτροπής Πολιτισμού στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Ομόφωνα εξελέγη η Φωτεινή Πιπιλή, βουλευτής Α΄ Αθηνών της ΝΔ και τακτικό μέλος της Κ. Σ. του Συμβουλίου της Ευρώπης, στη θέση της Aντιπροέδρου της Επιτροπής Πολιτισμού, Επιστημών, Παιδείας και Μέσων Ενημέρωσης του Συμβουλίου της Ευρώπης - Committee on Culture, Science, Education and Media. 

Με εισήγηση της επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στο Στρασβούργο, κας Ντόρας Μπακογιάννη, στην πολιτική ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (EPP), η Φωτεινή Πιπιλή ανέλαβε καθήκοντα αντιπροέδρου της επιτροπής στο πλαίσιο  της A’ Συνόδου της Ολομέλειας της Κ. Σ. του Σ.τ.Ε., με στόχο να ενισχυθεί η ελληνική παρουσία σε όλο το φάσμα δραστηριοτήτων του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Η βουλευτής χαρακτήρισε την εξέλιξη αυτή ιδιαίτερα τιμητική, ενώ υπογράμμισε τη σημαντική θέση και το έντονο ενδιαφέρον της Ελλάδας όσον αφορά στα θέματα της Επιτροπής. 

 «Είναι ιδιαίτερα τιμητικό να έχει η πατρίδα του Πολιτισμού εκπρόσωπο στο Προεδρείο. Πόσω μάλλον που η Ελλάδα αναλαμβάνει σε λίγους μήνες την Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρώπης, κάτι που θα μας δώσει την ευκαιρία να μας γνωρίσουν καλύτερα οι βουλευτές και των 47 χωρών - μελών.», σημείωσε.