Φ. Ντονμέζ: To Oruc Reis έχει μπροστά του ακόμα δύο μήνες εργασιών

Φ. Ντονμέζ: To Oruc Reis έχει μπροστά του ακόμα δύο μήνες εργασιών

Στην προαναγγελία έκδοσης και νέων παράνομων Navtex στην περιοχή της Αν. Μεσογείου προχώρησε ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, καθώς σε ομιλία του σε συνέδριο για το περιβάλλον ανέφερε πως το Oruc Reis βρίσκεται στη μέση του ερευνητικού προγράμματος και έχει μπροστά του δύο ακόμα μήνες σεισμικών ερευνών.

«Το Oruc Reis συνεχίζει τις εργασίες του εντός της δικής μας υφαλοκρηπίδας. Εμείς εκεί έχουμε επιπλέον εργασίες περίπου δύο μηνών. Δηλαδή είμαστε στη μέση του προγράμματός μας. Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τις εργασίες μας στην ανατολική Μεσόγειο, στα πλαίσια του διεθνούς δικαίου, των συμφερόντων και των δικαιωμάτων μας», ανέφερε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Sabah.  

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες ημέρες ο Φατίχ Ντονμέζ υποστήριξε ότι αφού εξεταστούν τα δεδομένα από τις σεισμικές έρευνες του Oruc Reis, η Τουρκία θα στείλει γεωτρύπανο στην περιοχή, αν κρίνει πως υπάρχουν πιθανότητες για ανεύρεση φυσικού αερίου. 

Στο μεταξύ το Οruc Reis βρίσκεται μεταξύ Ρόδου και Καστελλόριζου όπου και θα παραμείνει έως τις 27 Οκτωβρίου οπότε λήγει και η νέα τουρκική NAVTEX που εκδόθηκε το βράδυ της Τετάρτης.