Φ. Γεννηματά: Το ΚΙΝΑΛ στην πρώτη γραμμή για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων

Φ. Γεννηματά: Το ΚΙΝΑΛ στην πρώτη γραμμή για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων

Το Μνημείο Ολοκαυτώματος Ανωγείων επισκέφθηκε σήμερα η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, η οποία και διαβεβαίωσε τους κατοίκους της περιοχής ότι το Κίνημα Αλλαγής παραμένει στην πρώτη γραμμή για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων.

H Πρόεδρος του Κινήματος σημείωσε ότι ένας μύθος, πραγματικά, ακολουθεί τα Ανώγεια σε όλη την Ελλάδα και έκανε λόγο για έναν εκπληκτικό τόπο με μεγάλο όνομα, με αγώνες για την ελευθερία, για τη δημοκρατία.

«Σε τούτο δω το μέρος, μπροστά σε αυτό το μνημείο, δεν μπορεί παρά το μυαλό όλων μας να πάει σε ώρες μαρτυρικές, στον αγώνα των Ανωγειανών για την ελευθερία και απέναντι στο ναζισμό, αλλά και όλα τα προηγούμενα χρόνια. Φόρο τιμής σε όσους χάθηκαν, σε όσους αγωνίστηκαν για να μπορούμε να ζούμε εμείς ελεύθερα», ανέφερε η κ. Γεννηματά και πρόσθεσε πως στο δρόμο που χάραξε ο Ανδρέας Παπανδρέου ώστε το ελληνικό κράτος επίσημα να διεκδικήσει τις γερμανικές αποζημιώσεις πορεύεται και το ΚΙΝΑΛ.

«Είμαστε στο πλευρό των ανθρώπων που αγωνίζονται. Συναντιόμαστε διαρκώς μαζί τους. Είναι εν ζωή παλιοί αγωνιστές, αλλά και νεότεροι άνθρωποι, που πιστεύουν σε αυτή την προσπάθεια. Το Κίνημα Αλλαγής, λοιπόν, είναι στην πρώτη γραμμή για τη διεκδίκηση των αποζημιώσεων», κατέληξε.