Φ. Γεννηματά: Καταψηφίσαμε τον ν. Κατρούγκαλου, καταψηφίζουμε το ν. Βρούτση

Φ. Γεννηματά: Καταψηφίσαμε τον ν. Κατρούγκαλου, καταψηφίζουμε το ν. Βρούτση

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για το ασφαλιστικό εξαπέλυσε η Φ. Γεννηματά μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής. Μιλώντας για το προσφυγικό υπογράμμισε ότι η διαχείριση του προσφυγικού από την Κυβέρνηση είναι ένα στρογγυλό μηδενικό.

«Το Κυβερνητικό αλαλούμ συνεχίζεται. Αποτύχατε κύριοι της Κυβέρνησης, Πρέπει επιτέλους να καταλάβετε ότι με τη βία, τον αυταρχισμό, τις επιτάξεις και τα ΜΑΤ δεν λύνετε το πρόβλημα των νησιών. Δημιουργείτε νέα κρίση. Την πολιτική πυγμή να τη δείξετε στην Ευρώπη όπου είστε άφωνοι, πρόθυμοι και δεδομένοι και όχι στους απελπισμένους και αγανακτισμένους νησιώτες.Με την πολιτική και τις δεσμεύσεις Τσίπρα που προσδέθηκε στο άρμα της Μέρκελ και παρέδωσε τα κλειδιά του προσφυγικού- μεταναστευτικού στον Ερντογάν, λύση δεν υπάρχει», είπε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής. 

Παράλληλα, έστρεψε τα πυρά της προς τον Γ. Βρούτση σχετικά με το ασφαλιστικό λέγοντας:  «Δεν καταργείτε  τον περιβόητο Νόμο  Κατρούγκαλου, απλά του κάνετε  μακιγιάζ. Ζει και βασιλεύει. Απλά αλλάζει όνομα και τώρα ονομάζεται Νόμος Κατρούγκαλου-Βρούτση. Όποιος ακόμα αμφιβάλει ας διαβάσει τη πρόσφατη γνωμοδότηση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου και θα καταλάβει ότι απλά διατάξεις προσαρμόζονται στις αποφάσεις του ΣΤΕ.Δεν πρόκειται για  “Ασφαλιστική Μεταρρύθμιση”».