ΓΔ: 896,11 -14,10 (-1,55 %)

Τζίρος: 42,04 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2014η
Παρασκευή, 7 Μαΐου 2021

ΓΔ: 896,11 -14,10 (-1,55 %)

Τζίρος: 42,04 εκατ. €   RT

Φ. Γεννηματά: Η υγεία και η παιδεία δεν προσφέρονται για αυτοσχεδιασμούς

Φ. Γεννηματά: Η υγεία και η παιδεία δεν προσφέρονται για αυτοσχεδιασμούς

Δριμύ κατηγορώ εξαπέλυσε στην κυβέρνηση η Φώφη Γεννηματά σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας από την κυβέρνηση. «Είναι χρέος λοιπόν της Αντιπολίτευσης και της Δημοκρατικής Παράταξης να σας ζητήσουμε σήμερα τον λόγο κ. Πρωθυπουργέ για τα πεπραγμένα της Κυβέρνησής σας αυτό το εξάμηνο.

Γιατί ακόμα και σήμερα αναζητείται σχέδιο.  Γιατί δεν αξιοποιήσατε το διάστημα που η  πανδημία ήταν σε ύφεση.  Γιατί το ηλιοβασίλεμα στη Σαντορίνη ακολούθησαν καραντίνες και εκατοντάδες κρούσματα στις πύλες εισόδου,  τα οποία μάλιστα κυκλοφορούσαν ανεξέλεγκτα για 48 ώρες μέχρι να βγει το αποτέλεσμα του τεστ», είπε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, εκτιμώντας ότι πλέον τα κρούσματα πολλαπλασιάστηκαν, οι ασθενείς στις εντατικές το ίδιο, θρηνούμε καθημερινά θύματα, απειλείται πια ευθέως το σύνολο του πληθυσμού και οι νέοι άνθρωποι.

Σύμφωνα με την ίδια την ευθύνη την φέρει ο πρωθυπουργός ο οποίος, όπως υπογράμμισε πρώτος έδωσε το μήνυμα της χαλάρωσης.  «Σφυρίξατε τη λήξη, ενώ ήταν φανερό ότι δεν είχαμε τελειώσει με την πανδημία.  Τα στελέχη της κυβέρνησης σας και εσείς ο ίδιος μετείχατε  σε εκδηλώσεις χωρίς μάσκα και χωρίς κανένα μέτρο προστασίας. Όλα ήταν ελεύθερα και τώρα φταίνε οι πολίτες και κυρίως οι νέοι», είπε. 

Το κλειδί, κατά την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, ήταν τα τεστ και τα κινητά κλιμάκια για έγκαιρη ιχνηλάτηση. «Όχι μόνο δεν τα οργανώσατε αλλά αφήσατε και την αισχροκέρδεια να φουντώσει. Και αρνείστε μέχρι και σήμερα να βάλετε πλαφόν στην τιμή και να το καλύπτει ο ΕΟΠΠΥ. Δεν μας ακούσατε και τώρα τρέχετε», σημείωσε.

Ειδική μνεία έκανε η κυρία Γεννηματά στην ανάγκη να στηριχθεί το ΕΣΥ στην πράξη κι όχι στα λόγια ενώ εκτίμησε ότι μόνη λύση είναι η διενέργεια τεστ.

Σε ό,τι αφορά το άνοιγμα των σχολείων υποστήριξε ότι για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση δείχνει ανέτοιμη.

Η κατάσταση που δημιουργείται με το άνοιγμα των σχολείων αναδεικνύει για άλλη μια φορά ότι η Κυβέρνηση ήταν ανέτοιμη. «Εμάς λοιπόν μας ενδιαφέρει η ασφάλειά τους. Και των παιδιών και εκπαιδευτικών και των εργαζομένων στα σχολεία και των οικογενειών όλων αυτών. Είναι πολύ κρίσιμο. Αλλά φαίνεται ότι αρκεί στην κυβέρνηση να έχουν τα παιδιά μία μάσκα κι ένα παγουρίνο. Και ο Θεός βοηθός, προσθέτω εγώ. Σας ενοχλεί η κριτική που σας κάνω συνέχεια ότι ακολουθείτε τη λογική του βλέποντας και κάνοντας, αλλά τι διαφορετικό έχετε κάνει στο άνοιγμα των σχολείων; Πείτε μας κάτι συγκεκριμένο», σημείωσε χαρακτηριστικά.