Φ. Γεννηματά: Η πολιτική της κυβέρνησης για την Παιδεία είναι φτωχή

Φ. Γεννηματά: Η πολιτική της κυβέρνησης για την Παιδεία είναι φτωχή

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής η Φώφη Γεννηματά με αφορμή το νομοσχέδιο για την Παιδείας, ξεκαθαρίζοντας ότι το Κίνημα Αλλαγής θα το καταψηφίσει. «Για μία ακόμη φορά δεν μιλάμε για το σχολείο που θέλουμε. Ένα σχολείο που θα καλλιεργεί την ανθρωπιστική παιδεία και θα προβάλλει αρχές αξίες και πρότυπα. Που θα διαμορφώνει πολίτες που θα αναπνέουν ελεύθερα. Που δεν θα επιτρέπει το γόνατο της βίας και του ρατσισμού στο λαιμό των ανθρώπων», τόνισε η κυρία Γεννηματά, προσθέτοντας ότι οι άριστοι μειώνονται και οι «Αδύναμοι» πληθαίνουν.

Σε ότι αφορά την πρόταση του Κινήματος Αλλαγής η Φ. Γεννηματά μίλησε για ποιοτική Εκπαίδευση για όλους τους μαθητές και μείωση του μαθησιακού χάσματος με μετρήσιμους στόχους. Αυτό, σύμφωνα με την ίδια θα γίνει, μέσα από την αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου. «Η ουσιαστική βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης από τα δημόσια σχολεία της χώρας μας αποτελεί την πιο δίκαιη παρέμβαση προς όφελος των μεσαίων και χαμηλών εισοδημάτων και υποστηρίζει αποτελεσματικά την οικονομική ανάκαμψη και τη βιώσιμη ανάπτυξη», συμπλήρωσε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής.

Μεταξύ άλλων εξήγησε ότι με το παρών νομοσχέδιο η κυβέρνηση αντί να επαναφέρει το Ολοήμερο Δημοτικό με το αναμορφωμένο Πρόγραμμα, διατηρεί το νόμο του ΣΥΡΙΖΑ που το υποβάθμισε και αντί να καταργήσει τον απαράδεκτο Νόμο ΣΥΡΙΖΑ για τις προσλήψεις των εκπαιδευτικών-τον οποίο η ΝΔ καταψήφισε-τον διατηρεί και τον εφαρμόζει πλήρως. «Αντί να ολοκληρώσει την πιστοποίηση της Πληροφορικής και της Αγγλικής Γλώσσας στην Γ’ Γυμνασίου, την εγκαταλείπει. Αντί να ενισχύσει την Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση και να την συνδέσει με τις παραγωγικές ανάγκες της χώρας, αδιαφορεί πλήρως. Αντί να λύσει τα προβλήματα της ειδικής εκπαίδευσης, αδιαφορεί», σημείωσε με νόημα.