Φ. Γεννηματά: Η Ελλάδα βγήκε χαμένη στο Συμβούλιο Κορυφής

Φ. Γεννηματά: Η Ελλάδα βγήκε χαμένη στο Συμβούλιο Κορυφής

Την θέση ότι η χώρα μας ηττήθηκε στο χθεσινό Συμβούλιο Κορυφής εξέφρασε η Φώφη Γεννηματά από το βήμα της Βουλής. «Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω πως ο κ. Μητσοτάκης δηλώνει ικανοποιημένος. Είναι ξεκάθαρο ότι δεν είναι αυτά τα αποτελέσματα που περίμενε ο ελληνικός λαός», τόνισε η κυρία Γεννηματά, εκτιμώντας ότι ο πρωθυπουργός δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί τις ελληνικές θέσεις και τα συμφέρονται.

«Έδωσε πολλά και πήρε πάλι υποσχέσεις. Ένα ευχολόγιο. Υποσχέσεις που έχουν ξαναδοθεί όλο το προηγούμενο διάστημα. Αλλά είδαμε όλοι ότι δεν απέτρεψαν μέχρι τώρα την επιθετικότητα της Τουρκίας», τόνισε ενώ παράλληλα εξαπέλυσε τα πυρά και προς την Ευρώπη. Σύμφωνα με την ίδια η Ε.Ε. έκανε βήματα πίσω και «υποχώρησε από τη γραμμή υπεράσπισης του διεθνούς δικαίου και της αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών μελών». «Ανέχθηκε ουσιαστικά τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο που απειλεί την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή.

Ούτε θάρρος, ούτε συνέπεια έδειξε. Δεν τόλμησαν ούτε να αναφέρουν τη λέξη κυρώσεις, τηρώντας απαράδεκτες ισορροπίες. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της μυστικής διπλωματίας του κ. Μητσοτάκη με την κρυφή ατζέντα. Από ανακοίνωση του ΝΑΤΟ μάθαμε άλλη μια συμφωνία εν κρυπτώ. Το ερώτημα παραμένει: Πού το πάει ο κ. Μητσοτάκης; Με την πολιτική και τους χειρισμούς του αναλαμβάνει ακέραια την ευθύνη απέναντι στον Ελληνικό λαό», σημείωσε.