Φ. Γεννηματά: Έρχονται τουρίστες στα νησιά χωρίς να ελεγχθούν για κορονοϊό

Φ. Γεννηματά: Έρχονται τουρίστες στα νησιά χωρίς να ελεγχθούν για κορονοϊό

Την καταγγελία ενός δημάρχου ότι έρχονται τουρίστες σε νησί του Αιγαίου δίχως να υπάρχει κανένας έλεγχος μετέφερε στη Βουλή η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά. Σύμφωνα με την ίδια απαιτείται ειδικός σχεδιασμός για τα νησιά και δη για άμεση υγειονομική και οικονομική κάλυψη.

Κι αυτό διότι όπως εξήγησε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής οι νησιώτες «ανησυχούν γιατί δεν έχουν καθόλου επιτόπιες δυνατότητες, ιδιαίτερα τα μικρά νησιά».  «Φτάνουν τουρίστες από χώρες με πρόβλημα , κανένας δεν ξέρει πως, έχω καταγγελία από δήμαρχο, χωρίς κανέναν έλεγχο και βέβαια χωρίς δυνατότητα αντιμετώπισης πιθανών κρουσμάτων στο νησί», κατήγγειλε η Φώφη Γεννηματά. 

Επίσης υπογράμμισε ότι απαιτείται σχέδιο έκτακτης ανάγκης με εμπροσθοβαρή μέτρα, δεδομένου ότι το 2019 έκλεισε με ιδιαίτερα αναιμικούς ρυθμούς ανάπτυξης (1,9% του ΑΕΠ) και ήμασταν μακριά από τους στόχους και πριν τον κορονοϊό. Το επισημαίνω αυτό

«Αλίμονο αν στην Ευρώπη του 2020 επικρατήσουν πάλι οι λογικές του 2008. Αλίμονο αν εθνικοί εγωισμοί και στρατηγικές υπαγορεύσουν και πάλι λιτότητα , τη λογική “ο καθένας να κοιτά το σπίτι του», σημείωσε. 

Σε ότι αφορά την οικονομία ξεκαθάρισε ότι κύριο ζήτημα είναι η ρευστότητα καθώς επίσης και ο ρόλος των τραπεζών. Ζήτησε, δε, να δοθούν ειδικά στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις κρατικές εγγυήσεις για άτοκα ή χαμηλότοκα δάνεια από τις τράπεζες και επιδοτήσεις.