Εξιχνιάστηκαν υποθέσεις απάτης μέσω διαδικτύου, κλοπής και ναρκωτικών
Ρέθυμνο

Εξιχνιάστηκαν υποθέσεις απάτης μέσω διαδικτύου, κλοπής και ναρκωτικών

Εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης που διαπράχθηκε μέσω διαδικτύου στο Ρέθυμνο και για την υπόθεση αυτή συνελήφθη Ελληνίδα κατηγορούμενη για το συγκεκριμένο αδίκημα.

Πρόκειται για υπόθεση που απασχόλησε τις αρχές όταν στις 18.03.2021 άγνωστος δράστης παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά, αναρτώντας αγγελία σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με πώληση αυτοκίνητου, κατάφερε να πείσει τον παθόντα να του καταβάλει σε λογαριασμό που του υπέδειξε, το χρηματικό ποσό των 2.200 ευρώ.

Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο συγκεκριμένος λογαριασμός ανήκει στη συγκεκριμένη Ελληνίδα. Κατόπιν παραγγελίας που εκδόθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Ήλιδας Ηλείας, χθες εντοπίστηκε και συνελήφθη η γυναίκα ενώ πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία της όπου βρέθηκε τραπεζικό βιβλιάριο καταθέσεων με στοιχεία ανάληψης του αφαιρεθέντος ποσού που κατέθεσε ο παθόντας. Η προανάκριση διενεργείται από το αστυνομικό τμήμα Μυλοποτάμου σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Ήλιδας.

Επίσης, συνελήφθη, αλλοδαπός για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών, στο Ρέθυμνο μετά από έλεγχο των αστυνομικών του ΤΑΕ Μυλοποτάμου. Συγεκριμένα σε περιοχή του δήμου Μυλοποτάμου, οι αστυνομικοί σταμάτησαν το συγκεκριμένο άνδρα που οδηγούσε δίκυκλη μοτοσυκλέτα πραγματοποιησαν έρευνα, κατά τη διάρκεια της οποίας, βρέθηκε και κατασχέθηκε μια συσκευασία η οποία περιείχε 186 γραμμάρια κάνναβης. Επιπλέον, κατασχέθηκε και η δίκυκλη μοτοσυκλέτα ως μέσο μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών. Η προανάκριση διενεργείται από την υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου.

Τέλος εξιχνιάστηκε υπόθεση ληστείας η οποία διαπράχθηκε στο Ρέθυμνο και για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος Έλληνα που κατοικεί στην πόλη τουΡεθύμνου. Πέραν της δικογραφίας που σχηματίστηκε για τη ληστεία, ο συγκεκριμένος άνδρας συνελήφθη και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων. Πρόκειται για υπόθεση που απασχόλησε τις αρχές την 26.02.2021 όταν άγνωστο άτομο με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του και με την απειλή αιχμηρού αντικειμένου απέσπασε από Έλληνα το χρηματικό πόσο των 700 ευρώ. Από την αστυνομική έρευνα, τη συλλογή και αξιοποίηση στοιχείων προέκυψε ότι ο συγκεκριμένος ημεδαπός είχε διαπράξει την ληστεία.

Η προανάκριση συνεχίζεται από την υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρεθύμνης.