Έξι βραβεία για τον «Φιλελεύθερο» στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό European Newspaper Award

Έξι βραβεία για τον «Φιλελεύθερο» στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό European Newspaper Award

Έξι βραβεία για τον σχεδιασμό των σελίδων του απέσπασε η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» στην παρθενική συμμετοχή του στον 20ό πανευρωπαϊκό διαγωνισμό European Newspaper Award.

Η βράβευση της εφημερίδας μας αποκτά ιδιαίτερη σημασία, όχι μόνο επειδή συμπίπτει ακριβώς με τον πρώτο χρόνο έκδοσης του «Φ», αλλά και γιατί ο φετινός διαγωνισμός European Newspaper Award ήταν σύμφωνα με τους διοργανωτές ένας από τους πλέον ανταγωνιστικούς των τελευταίων ετών και πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή δεκάδων εφημερίδων από όλη την Ευρώπη, με αποτέλεσμα ο αριθμός των βραβείων που δόθηκαν για το 2017-2018 να είναι αισθητά μικρότερος σε σχέση με το παρελθόν.

Ο «Φιλελεύθερος», χάρη στο ταλέντο του Art Director Γιώργου Μίκροβα και της ομάδας του ατελιέ, κατάφερε να διακριθεί για τον σχεδιασμό και την προβολή των θεμάτων του, ανάμεσα σε πολιτικές εφημερίδες με μεγάλη παράδοση στον πανευρωπαϊκό Τύπο και σε έντυπα με πολύ μεγαλύτερες κυκλοφορίες και πολύ ακριβότερες υποδομές.

Τα συνολικά έξι βραβεία που απέσπασε ο «Φιλελεύθερος» στον διαγωνισμό αφορούν:

- Ένα βραβείο στην κατηγορία εξωφύλλου βασικού θέματος (Cover και Cover Stories) για τις ευρωπαϊκές εφημερίδες εθνικής κυκλοφορίας.

- Τρία βραβεία στην κατηγορία νέων σελίδων, και ειδικότερα στην υποκατηγορία FIFA World Cup Russia  

- Ένα βραβείο στην κατηγορία της οπτικοποιημένης εξιστόρησης (Visual Storytelling), με τη σελίδα ΑΓ(Ρ)ΙΟΓΡΑΦΙΕΣ την οποία επιμελείται ο Νίκος Ζαχαριάδης. 

- Ένα βραβείο στην κατηγορία νέων σελίδων και ειδικότερα για την υποκατηγορία «φυσικές καταστροφές».

Φιλελεύθερος 1

Φιλελεύθερος 2

Φιλελεύθερος 3

Φιλελεύθερος 4

Φιλελεύθερος 5

Φιλελεύθερος 6

Βράβευση και για το «Έθνος»

Σημαντική επιτυχία στον διαγωνισμό είχε και η εφημερίδα «Έθνος», η οποία απέσπασε επίσης έξι βραβεία, εκ των οποίων τα τέσσερα στην κατηγορία των infographics και δύο στην κατηγορία των Cover-Cover Stories.