«Εξετάζεται το κλείσιμο των σούπερ μάρκετ τις Κυριακές»
Αδ. Γεωργιάδης

«Εξετάζεται το κλείσιμο των σούπερ μάρκετ τις Κυριακές»

Αλλαγές στα ωράρια των καταστημάτων εξετάζει η κυβέρνηση, στο πλαίσιο των μέτρων για αντιμετώπιση της εξάπλωση του κορονοϊού, δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας ότι «εξετάζεται το ενδεχόμενο να μην είναι ανοιχτά τις Κυριακές τα σούπερ μάρκετ».

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε χαρακτηριστικά ότι «σέβομαι απολύτως τον κόπο των υπαλλήλων των σούπερ μάρκετ. Δεν θέλω να ταλαιπωρώ τον κόσμο χωρίς λόγο». 

Ο ίδιος τόνισε ότι θα ανακοινωθούν νέοι ΚΑΔ που θα λάβουν στήριξη από την κυβέρνηση «και τον Απρίλιο θα ανακοινωθούν». «Θα μάθουμε, σήμερα στο Ecofin τα νέα εργαλεία που πιθανόν να έχουμε και τότε θα αποφασίσουμε», πρόσθεσε. 

«Η κρίση αυτή δεν έχει τα χαρακτηριστικά αγώνα δρόμου 100 μέτρων, αλλά τα χαρακτηριστικά Μαραθωνίου» σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης τονίζοντας πως «αυτή η κρίση δεν θα τελειώσει σε μια εβδομάδα. Αν είμαστε τυχεροί θα τελειώσει αρχές Μαΐου. Άρα δεν μπορούμε να ξοδέψουμε τα αποθέματα του κράτους αμέσως γιατί στο τέλος δεν θα έχουμε δυνάμεις».

Όσον αφορά τον περιορισμό των άσκοπων μετακινήσεων, τόνισε ότι για τους συνεπείς πολίτες δεν αλλάζει κάτι, εξηγώντας ότι το μέτρο αυτό λήφθηκε για εκείνους που δεν είχαν συνειδητοποιήσει την κρισιμότητα της κατάστασης.