Εξερράγη το πρωτότυπο του πυραύλου Starship της SpaceX - Γιατί ο Μασκ... πανηγυρίζει

Εξερράγη το πρωτότυπο του πυραύλου Starship της SpaceX - Γιατί ο Μασκ... πανηγυρίζει

Το πρωτότυπο του πυραύλου Starship της SpaceX εξερράγη και τυλίχθηκε σε μια «πύρινη σφαίρα» κατά την προσγείωσή του τα ξημερώματα της Πέμπτης, όμως η δοκιμή θεωρήθηκε σημαντική επιτυχία από τον Έλον Μασκ, ο οποίος έγραψε κατενθουσιασμένος στο Twitter «Άρη, σου ερχόμαστε!».

Ο πύραυλος Starship που καταστράφηκε ήταν ένα πρωτότυπο ύψους 16 ορόφων και πρόκειται για ένα όχημα εκτόξευσης βαρέων φορτίων που αναπτύσσει η εταιρεία του Έλον Μασκ και κατασκευάστηκε για την μεταφορά ανθρώπων και φορτίου 100 τόνων σε μελλοντικές αποστολές στο φεγγάρι και στον Άρη. 

Ο Μασκ αμέσως μετά το ατύχημα προσγείωσης ανέφερε σε ένα tweet ότι η «πίεση του ρεζερβουάρ κεφαλής καυσίμου ήταν χαμηλή» κατά την προσγείωση με αποτέλεσμα να αυξηθεί η ταχύτητα στην προσγείωση. 

Πρόσθεσε ότι η SpaceX είχε λάβει «όλα τα δεδομένα που χρειαζόμασταν» για τη δοκιμή και χαιρέτισε την επιτυχία της φάσης ανάβασης του πυραύλου.

Η δοκιμαστική πτήση είχε στόχο το διαστημόπλοιο να φτάσει σε υψόμετρο 12.500 μέτρων χρησιμοποιώντας για πρώτη φορά τρεις νέους κινητήρες της SpaceX με την εταιρία να μην ανακοινώνει ποτέ αν ο στόχος αυτός επετεύχθη.

Παρόμοια προσπάθεια είχε προγραμματιστεί και για την Τρίτη αλλά ακυρώθηκε κυριολεκτικά το τελευταίο δευτερόλεπτο λόγω κάποιου προβλήματος που εντοπίστηκε με τους συγκεκριμένους κινητήρες.