Εξαρθρώθηκε σπείρα διακίνησης ναρκωτικών στην Κόρινθο

Εξαρθρώθηκε σπείρα διακίνησης ναρκωτικών στην Κόρινθο

Σπείρα, που διακινούσε ποσότητες ναρκωτικών σε περιοχές της Κορινθίας και της Αττικής, εξάρθρωσαν οι αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, συλλαμβάνοντας, πέντε άνδρες ηλικίας 31, 30, 27, 20 ετών αντίστοιχα, έναν ανήλικο, καθώς και μία γυναίκα, ηλικίας 20 ετών. Στην ίδια υπόθεση εμπλέκεται και ένας 28χρονος, ο οποίος είναι ήδη έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης, για παρόμοια αδικήματα.

Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης της σπείρας, έπειτα από έρευνες που έκαναν οι αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, αξιοποιώντας ταυτόχρονα στοιχεία που είχαν συγκεντρώσει, προέκυψε ότι τα μέλη της σπείρας διακινούσαν από τις αρχές του περασμένου Μαρτίου, ναρκωτικές ουσίες σε περιοχές του Λουτρακίου, των Αγίων Θεοδώρων και της ευρύτερης περιοχής της Κορινθίας, καθώς και στην περιοχή του Κερατσινίου Αττικής.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της παράβασης των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα και της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου, που περιλαμβάνει ακόμη τρία άτομα, τα οποία αναζητούνται, δύο ημεδαπούς, 31χρονο και 33χρονη και έναν  31χρονο αλλοδαπό, επίσης μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Η σχηματισθείσα δικογραφία περιλαμβάνει επιπλέον έναν 28χρονο ημεδαπό, επίσης μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, που βρίσκεται ήδη έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης, για παρόμοια αδικήματα.

Υπολογίζεται πως από την εγκληματική τους δράση, η οποία είχε συστηματικό χαρακτήρα, είχαν διακινήσει ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις -50.000- ευρώ.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κορίνθου.

Στο πλαίσιο του προανακριτικού έργου, που διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, διερευνάται όλο το εύρος και το πεδίο της εγκληματικής δραστηριότητας της εγκληματικής οργάνωσης, η τυχόν εμπλοκή - συμμετοχή περισσοτέρων ατόμων σε αυτή και η ενδεχομένη διασύνδεση τους με άλλες ομοειδείς εγκληματικές ομάδες.