Εξαρθρώθηκε διεθνές κύκλωμα παράνομης διακίνησης μεταναστών στον Πύργο

Παρασκευή 02 Νοεμβρίου 2018, 13:37
-A +A
Εξαρθρώθηκε διεθνές κύκλωμα παράνομης διακίνησης μεταναστών στον Πύργο

Διεθνές κύκλωμα παράνομης διακίνησης μεταναστών εξάρθρωσε το Λιμενικό, συλλαμβάνοντας στην Ηλεία τέσσερις αλλοδαπούς και τέσσερις Έλληνες. Ειδικότερα, έπειτα από την αξιοποίηση πληροφοριών για την δράση του κυκλώματος ακολούθησε συντονισμένη επιχείρηση στην οποία μετείχαν στελέχη του κλάδου Ασφαλείας του Αρχηγείου Λιμενικού και των Λιμεναρχείων Κατακόλου και Ζακύνθου.

Σύμφωνα με το Λιμενικό τα μέλη του κυκλώματος είχαν μεταφέρει, χθες το πρωί, με δύο λεωφορεία, 119 αλλοδαπούς στην περιοχή Κουρούτα Ηλείας και στην συνέχεια επιχείρησαν να τους επιβιβάσουν σε ιστιοφόρο σκάφος, με τελικό προορισμό τις ιταλικές ακτές. Όμως οι κινήσεις των μελών του κυκλώματος είχαν γίνει αντιληπτές και ακολούθησαν οι συλλήψεις.

Στο μεταξύ το Λιμενικό συνεχίζει τις έρευνες για την υπόθεση και εξετάζεται η εμπλοκή περισσότερων ατόμων στο κύκλωμα. Όσον αφορά τους μετανάστες, μεταφέρθηκαν στο Κατάκολο, ώστε να γίνει ο έλεγχος των χαρτιών τους, ενώ η περιφερειακή ενότητα σε συνεργασία με εθελοντές φροντίζουν για την σίτισή τους και την φιλοξενία τους.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη 26/06/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα