8ος χρόνος, ημέρα 2480η
Τρίτη, 16 Αυγούστου 2022

Εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη Ραμάλα ο Μαχμούτ Αμπάς

Εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη Ραμάλα ο Μαχμούτ Αμπάς

Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς εξακολουθεί να νοσηλεύεται σήμερα, δήλωσε εκπρόσωπος του νοσοκομείου Ιστισάρι, στη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης, όπου εισήχθη χθες για επιπλοκές έπειτα από επέμβαση στο αυτί.

Το βράδυ της Κυριακής ο Σάεμπ Έρεκατ, Παλαιστίνιος αξιωματούχος, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως ο πρόεδρος πάσχει από «φλεγμονή στο αυτί που εμφανίστηκε μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε. Οι Times of Israel γράφουν, επικαλούμενες υψηλόβαθμους Παλαιστίνιους αξιωματούχους, ότι ο Αμπάς πάσχει από πνευμονία και πως του παρασχέθηκε συσκευή οξυγόνου και ενδοφλέβια χορήγηση αντιβιοτικών. Σύμφωνα με έναν άλλο Παλαιστίνιο αξιωματούχο, ο πρόεδρος Αμπάς υποφέρει από πόνους στο στήθος και υψηλό πυρετό.

Είναι η τρίτη φορά μέσα σε μία εβδομάδα που ο επικεφαλής της Παλαιστινιακής Αρχής εισάγεται στο νοσοκομείο: την Τρίτη υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο αυτί και το βράδυ του Σαββάτου εισήχθη στο νοσοκομείο όπου υποβλήθηκε σε ιατρικές εξετάσεις.

Ο Αμπάς εξελέγη πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής το 2005 για τέσσερα χρόνια αλλά παρέμεινε στον θώκο καθώς δεν διεξήχθησαν εκλογές λόγω της διένεξης στο εσωτερικό των Παλαιστινίων με τη Χαμάς. Μέχρι σήμερα δεν έχει ορίσει κάποιον ως διάδοχό του.

Η κατάσταση της υγείας του Μαχμούντ Αμπάς, ο οποίος είναι 83 ετών και γνωστός ως δεινός καπνιστής, αποτελεί συχνά το αντικείμενο φημών.