Σ. Ζαχαράκη: Εξαιρετικά ποσοστά συμμετοχής σε δημοτικά και νηπιαγωγεία

Εξαιρετικά ποσοστά συμμετοχής σε δημοτικά και νηπιαγωγεία

Εξαιρετικά είναι τα ποσοστά συμμετοχής στα δημοτικά και νηπιαγωγεία, πρώτη ημέρα επανέναρξης της λειτουργίας τους, όπως ανέφερε η Σ. Ζαχαράκη, σημειώνοντας πως η εικόνα θα είναι πληρέστερη αύριο αφού τα περισσότερα σχολεία λειτουργούν με υποτμήματα.

Μιλώντας στο MEGA, η υφυπουργός Παιδείας τόνισε πως «σε κάθε περίπτωση μπορούμε να αποτιμήσουμε την επιστροφή με δυο στοιχεία, με τον αριθμό των παιδιών που επιστρέφουν και με την τήρηση των κανόνων».

Για το ζήτημα της καθαριότητας, επισήμανε πως έχουν δοθεί συγκεκριμένα εργαλεία στις σχολικές επιτροπές. Πιο συγκεκριμένα, έχει αυξηθεί ο προϋπολογισμός για το θέμα των καθαριστριών κατά δύο εκατομμύρια ευρώ. Παράλληλα, το προσωπικό καθαρισμού της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης επέστρεψε στην πρωτοβάθμια, ενώ οι δήμοι μπορούν να κάνουν χρήση του προσωπικού από δομές που δε λειτουργούν αυτή τη στιγμή.

Η υφυπουργός ανέφερε πω η νέα σχολική χρονιά θα ξεκινήσει τις πρώτες μέρες του Σεπτέμβρη πριν από τις 11, όπως συνηθίζεται.

Τέλος, η κα Ζαχαράκη σημείωσε πως για τα σχολεία ειδικής αγωγής, τα οποία επίσης άνοιξαν σήμερα, προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η ενίσχυσή τους με τον διορισμό μόνιμων εκπαιδευτικών.