Εξαδάκτυλος: Να σπεύσουν οι πάντες να εμβολιαστούν

Εξαδάκτυλος: Να σπεύσουν οι πάντες να εμβολιαστούν

Για το τέταρτο κύμα και τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί μίλησε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, υπογραμμίζοντας τη σημασία του εμβολιασμού.

Ο κ. Εξαδάκτυλος μιλώντας στο OPEN ξεκίνησε απαντώντας σε ερώτηση για τη σημερινή κατάσταση και λέγοντας ότι «οι νέοι θα ανοσοποιηθούν δια της νοσήσεως, εσείς αν είστε εμβολιασμένος μπορείτε να πάτε στο πάρτι και όταν ακούτε τηρούμε όλα τα μέτρα, καλό είναι να... κουμπώνεστε».

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου τόνισε πως «η πανδημία τελειώνει με ανοσοποιημένου πληθυσμό. Και αυτό μπορεί να συμβεί και με τη νόσηση. Αλλά έχουμε το προνόμιο να ζούμε σε μια χώρα που υπάρχει αφθονία εμβολίων και δεν το εκμεταλλευόμαστε».

Παράλληλα, προέταξε πως «καλούμε τους πάντες, και ειδικά τους άνω των 50, να εμβολιαστούν. Δεν θα προλάβουμε να αναστρέψουμε το 4ο κύμα με επιπλέον μέτρα αυτή τη στιγμή. Και δεν έχω καμία βεβαιότητα ότι αυτά τα μέτρα θα τηρηθούν».

«Αλλά μην πάμε στην άλλη άκρη και ότι το κύμα θα μας πάρει όλους και ας ξεσαλώσουμε γιατί μπορεί και αυτό το συμπέρασμα να βγει και δεν θα είναι σωστό. Αυτό που λέω, είναι ότι η πιο αποτελεσματική άμυνα, είναι να εμβολιασθούν. Και ειδικά αυτοί που κινδυνεύουν, οι άνω των 50 διότι αυτοί προλαβαίνουν. Και να τηρούνται και τα μέτρα τα οποία δεν τηρούνται. Και όχι μόνο στη διασκέδαση αλλά δεν τηρούνται και αλλού».