Ευθύνες στην Πυροσβεστική για τη φωτιά στο Μάτι από τον Δήμαρχο Ραφήνας

Ευθύνες στην Πυροσβεστική για τη φωτιά στο Μάτι από τον Δήμαρχο Ραφήνας

Την εκτίμηση ότι ο υπεύθυνος της Πυροσβεστικής δεν αξιολόγησε σωστά την πυρκαγιά με αποτέλεσμα να μην δοθεί εντολή εκκένωσης από αυτούς που είχαν την ευθύνη και να χαθούν 100 ζωές, έκανε ο Δήμαρχος Ραφήνας, ένα από τα 20 άτομα που έλαβαν κλήσεις από τον εισαγγελέα για τη φονική πυρκαγιά.

Συγκεκριμένα μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο δήμαρχος Ραφήνας, Ευάγγελος Μπουρνούς, είπε ότι όλοι πρέπει να συμβάλλουν για να αποκαλυφθούν οι παραλείψεις και να αποδοθούν οι ευθύνες που τυχόν υπάρχουν.

Ο Ευάγγελος Μπουρνούς επεσήμανε ότι η δικαιοσύνη πράττει σωστά και σημείωσε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν έχει την επιχειρησιακή ευθύνη, η οποία είναι αρμοδιότητα της Πυροσβεστικής.

Μάλιστα ανέφερε ότι ο υπεύθυνος της Πυροσβεστικής δεν αξιολόγησε σωστά με αποτέλεσμα να μην δοθεί εντολή εκκένωσης από αυτούς που είχαν την ευθύνη και να χαθούν 100 ζωές.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ραφήνας, η αρμόδια για να διατάξει την εκκένωση ήταν μεν η περιφέρεια Αττικής, αλλά είπε ποτέ δεν δέχτηκε τη σχετική εισήγηση από αυτούς που είχαν εικόνα από τα ελικόπτερα.

«Οι απόλυτα υπεύθυνοι δεν εμφανίστηκαν. Αυτοί που είχαν την επιχειρησιακή δυνατότητα είτε δεν εμφανίστηκαν ποτέ, είτε εμφανίστηκαν σαν κλέφτες», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Ραφήνας.