8ος χρόνος, ημέρα 2439η
Τετάρτη, 6 Ιουλίου 2022

Ευθεία απειλή από Μόσχα σε Βρετανία: Μην παροτρύνετε την Ουκρανία να πλήξει ρωσικό έδαφος, θα υπάρξει «ανάλογη απάντηση»

Ευθεία απειλή από Μόσχα σε Βρετανία: Μην παροτρύνετε την Ουκρανία να πλήξει ρωσικό έδαφος, θα υπάρξει «ανάλογη απάντηση»
Shutterstock

Η Ρωσία προειδοποίησε σήμερα τη Βρετανία ότι αν συνεχίσει να προκαλεί την Ουκρανία να πλήξει στόχους στη Ρωσία, τότε θα υπάρξει μια άμεση «ανάλογη απάντηση», μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο το πρακτορείο RIA, το οποίο με τη σειρά του επικαλείται το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Σύμφωνα με τον Βρετανό υπουργό Ενόπλων Δυνάμεων Τζέιμς Χίπι, είναι απολύτως νόμιμο η Ουκρανία να πλήττει τις ρωσικές γραμμές ανεφοδιασμού και τις προμήθειες καυσίμων.

Ο Βρετανός υπουργός παραδέχθηκε ότι τα όπλα που η διεθνής κοινότητα παρέχει τώρα έχουν βεληνεκές που μπορούν να πλήξουν στόχους στη Ρωσία.

To σήμα κατατεθέν του Λαβρόφ είναι η θρασύτητα

Νωρίτερα, ο Τζέιμς Χίπι δήλωσε ότι δεν πιστεύει ότι υπάρχει απειλή να κλιμακωθεί έντονα ο πόλεμος στην Ουκρανία, χαρακτηρίζοντας τις δηλώσεις του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ «θρασύτατες».

«Το σήμα κατατεθέν του Λαβρόφ κατά τη διάρκεια των 15 περίπου ετών που ήταν ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών είναι αυτού του είδους η θρασύτητα. Δεν νομίζω ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει άμεσος κίνδυνος κλιμάκωσης«, δήλωσε στο BBC. Ο Λαβρόφ είπε ότι ο κόσμος δεν πρέπει να υποτιμά τους κινδύνους μιας πυρηνικής σύγκρουσης, σημειώνοντας ότι η προμήθεια όπλων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία «στην ουσία» σήμαινε ότι η Δύση είχε εμπλακεί σε έναν πόλεμο με τη Ρωσία.

«Αυτό που κάνει η Δύση για να υποστηρίξει τους συμμάχους της στην Ουκρανία είναι πολύ καλά σχεδιασμένο... Ό,τι κάνουμε είναι σχεδιασμένο για να αποφύγουμε την άμεση αντιπαράθεση με τη Ρωσία» τόνισε ο Χίπι, σύμφωνα με το Reuters.