Τηλεφώνημα σε Κ. Σακελλαροπούλου: Εύσημα στην Ελλάδα και την ομογένεια από την Γενική Κυβερνήτη του Καναδά

Εύσημα στην Ελλάδα και την ομογένεια από την Γενική Κυβερνήτη του Καναδά

Συγχαρητήρια στην Ελλάδα για τον τρόπο αντιμετώπισης της πανδημίας έδωσε η Γενική Κυβερνήτης του Καναδά Julie Payette η οποία επικοινώνησε σήμερα τηλεφωνικά με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με αφορμή την εκλογή της στο ύπατο αξίωμα. Η κ. Payette εξέφρασε την επιθυμία της για στενή συνεργασία στους τομείς κοινού ενδιαφέροντος, όπως η προστασία του περιβάλλοντος, τα ανθρώπινα δικαιώματα και η ηλεκτρονική διακυβέρνηση.

 Από την πλευρά της, η κυρία Σακελλαροπούλου αφού ευχαρίστησε την Γενική Κυβερνήτη, εξέφρασε τα συλλυπητήρια της για τα θύματα του πρόσφατου ατυχήματος καναδικού ελικοπτέρου κατά τη διάρκεια άσκησης του ΝΑΤΟ στο Ιόνιο Πέλαγος.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε την ανάγκη αλληλεγγύης και κοινής προσέγγισης προκειμένου ν? αντιμετωπισθούν οι συνέπειες της πανδημίας. Επισήμανε επίσης το άριστο επίπεδο των διμερών μας σχέσεων και αναφέρθηκε στο ρόλο της ελληνικής ομογένειας στον Καναδά, που αποτελεί γέφυρα μεταξύ των δύο χωρών.

Η Γενική Κυβερνήτης συμφώνησε, επαινώντας τη δημιουργικότητα των ελληνικής καταγωγής Καναδών πολιτών, τους οποίους, ως είπε, γνωρίζει πολύ καλά, καθώς κατάγεται από το Μόντρεαλ.

Η κυρία Julie Payette ευχαρίστησε τέλος για τη στήριξη της Ελλάδος στην υποψηφιότητα του Καναδά για θέση μη μόνιμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για την περίοδο 2021-22, στις εκλογές που θα πραγματοποιηθούν την προσεχή εβδομάδα.

(AP Photo/David Vincent)