Ευρωζώνη: Στις 51,7 μονάδες ο δείκτης ΡΜΙ, συνεχιζόμενη αισιοδοξία

Ευρωζώνη: Στις 51,7 μονάδες ο δείκτης ΡΜΙ, συνεχιζόμενη αισιοδοξία

Η μεταποιητική δραστηριότητα στην ευρωζώνη διατηρήθηκε σε πορεία ανάκαμψης τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα, αν και . οι υπεύθυνοι των εργοστασίων είναι επιφυλακτικοί ως προς τις επενδύσεις και τις προσλήψεις εργαζομένων, καθώς η πανδημία του κορωνοϊού βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η παραγωγή στον τομέα της μεταποίησης, η οποία δεν υπέστη απότομη πτώση, όπως συνέβη στον κλάδο των υπηρεσιιών, στην κορύφωση της πανδημίας, κινήθηκε ανοδικά, για δεύτερο διαδοχικό μήνα.

Ο τελικός δείκτης υπεύθυνων προμηθειών της IHS Markit (ΡΜΙ) για τη μεταποίηση έπεσε στις 51,7 μονάδες, από 51,8 τον Ιούλιο, σε ευθυγράμμιση με την προκαταρκτική εκτίμηση και βρίσκεται αρκετά υψηλότερα από το όριο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση.

Ο δείκτης που μετράει την παραγωγή αυξήθηκε στις 55,6 μονάδες από 55,3, ελαφρώς χαμηλότερα από την πρώτη εκτίμηση για 55,7 μονάδες, στο υψηλότερο σημείο, ωστόσο, από τον Απρίλιο του 2018.

«Η παραγωγή στα εργοστάσια της ευρωζώνης ενισχύθηκε ξανά τον Αύγουστο, παρέχοντας περαιτέρω ενδείξεις για ανάκαμψή της το τρίτο τρίμηνο, μετά την κατάρρευση που είδαμε στην κορύφωση της πανδημίας Covid-19 το δεύτερο τρίμηνο», σημείωσε ο Chris Williamson, επικεφαλής οικονομολόγος της IHS Markit.