Ευρωπαϊκό Συμβούλιο: Σε ισχύ επιπλέον μέτρα πρόληψης για τον κορονοϊό

Ευρωπαϊκό Συμβούλιο: Σε ισχύ επιπλέον μέτρα πρόληψης για τον κορονοϊό

 Σειρά νέων προληπτικών μέτρων τίθενται σε ισχύ από σήμερα στο Συμβούλιο της ΕΕ, υπό το φως των τελευταίων εξελίξεων στην εξάπλωση του κορονοϊού (COVID-19) και λαμβάνοντας υπόψη και τις επικαιροποιημένες συμβουλές των ειδικών ιατρών.

Ως εκ τούτου, όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Συμβούλιο της ΕΕ, ο αριθμός των συνόδων και συνεδριάσεών του, των προπαρασκευαστικών οργάνων και των ομάδων εργασίας του θα μειωθεί. Σε ο,τι αφορά στις αποφάσεις σχετικά με τις συνόδους και τις συνεδριάσεις που θα πραγματοποιούνται θα λαμβάνονται σε τακτική βάση από την Προεδρία. Επίσης, θα περιοριστεί ο αριθμός των μελών των αντιπροσωπειών που συμμετέχουν στις συνόδους και τις συνεδριάσεις.

Επιπροσθέτως, αναστέλλονται όλες οι επισκέψεις ομάδων και τα μη αναγκαία μαθήματα κατάρτισης.

   Επιπλέον, έχει επικαιροποιηθεί ο κατάλογος περιοχών στις οποίες ισχύουν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί για το προσωπικό της ΓΓΣ, λαμβάνοντας υπόψη τις πρόσφατες αποφάσεις των ιταλικών αρχών.

Η προσέγγιση αυτή δίνει έμφαση σε μια στροφή προς γενικότερα μέτρα δεδομένου ότι ο ιός έχει εξαπλωθεί εκτεταμένα στα περισσότερα κράτη-μέλη, συμπεριλαμβανομένου του Βελγίου, και ότι η εξέλιξη αυτή πιθανότατα θα συνεχιστεί, επισημαίνει το Συμβούλιο στην ανακοίνωσή του.

Η γενική γραμματεία του Συμβουλίου της ΕΕ διαβεβαιώνει πως θα συνεχίσει να παρακολουθεί την κατάσταση εκ του σύνεγγυς και είναι έτοιμη να λάβει περαιτέρω μέτρα ανάλογα με τις εξελίξεις.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ